PUBLICITAT

L'exigència amb les vacunes

  • El Govern convoca un concurs per adquirir 6.500 dosis de vacuna contra la grip estacional Salut confirma els requeriments de seguretat que han de complir
EVA ARASA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Prevenció Una dona rep una vacuna. Foto: TONY LARA

El termini per presentar ofertes per subministrar les vacunes contra la grip per a la campanya 2010-2011 finalitza el dia 5 del mes vinent. Ara que el concurs internacional convocat pel Govern està obert --internacional perquè An- dorra no disposa de laboratoris farmacèutics--, la cap d'Àrea de Prevenció, Promoció i Vigilància de la Salut, Rosa Vidal, insisteix en la importància de vacunar-se. Anant més enllà davant la necessitat de no abandonar el calendari de vacunacions, afirma que "les vacunes són la segona eina més important per prevenir malalties, després de la potabilització de les aigües".

Després de totes les crítiques contra la vacunació, sobretot arran de la grip A i la situació d'alarma global que van viure els països davant d'un possible contagi massiu, Vidal defensa la seguretat de les vacunes que s'estan administrant: "El grau d'exigència i els requeriments de seguretat que s'apliquen a les vacunes són molt alts, més que per a la resta de medicaments".

Lluny de posar en dubte la seguretat dels altres medicaments, la cap de Prevenció, Promoció i Vigilància de la Salut vol posar de relleu que, en el cas de les vacunes, el control de la seguretat és molt elevat. Amb paraules de la mateixa Vidal, això s'explica pel fet que "les vacunes s'administren a una persona que gaudeix de bona salut, és a dir, no es tracta d'un medicament que algú s'ha de prendre forçosament de manera terapèutica, per combatre una malaltia". Precisament per aquest motiu, la vigilància de les vacunes que s'administren és permanent, encara que faci anys que la vacuna en qüestió estigui aprovada, explica Vidal.

El missatge del Govern i, en concret, dels responsables de Salut és clarament favorable a la vacunació i descarta les opinions contràries que, aquest últim any, s'han fet sentir més que mai. D'aquesta manera, la previsió per a la propera campanya contra la grip estacional contempla la compra de 6.500 dosis, amb la voluntat de poder cobrir gairebé el 10% de la població del país.

Vidal està convençuda que "hi haurà gent que pensarà que no val la pena vacunar-se, però aquells que ho han anat fent regularment i que coneixen, per tant, els beneficis de la vacuna, segur que continuaran fent-ho". El Govern preveu fer una nova campanya de difusió de cara a la tardor i promoure la vacunació dels grups especialment sensibles, com ara els majors de 65 anys o els treballadors dels serveis sanitaris.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT