PUBLICITAT

La Volta als Ports preveu un rècord d'inscripcions un any més

  • La marxa ciclista andorrana entrarà l'any vinent en el prestigiós circuit francès Brevet d'Or
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

La Volta als Ports ha tornat a demostrar que cada any que passa es fa més gran. Així, aquest estiu es preveu que tornarà a haver-hi rècord d'inscripcions, i se superaran els 133 participants de l'any passat.

La gran novetat d'aquesta edició serà el recorregut; primer perquè seran dos: un de 105 quilòmetres amb sortida a l'Intersport Viladomat de Santa Coloma i pujades als alts de la Rabassa, la Comella i Ordino per acabar al llac d'Engolasters; l'altre és més suau, amb 70 i sense passar per les valls del nord. Al traçat gran s'esperen uns 150 corredors i al petit, una trentena.

PRIMER ACORD AMB FRANÇA
La clàssica andorrana, que organitza l'Agrupació Ciclista d'Andorra (ACA) amb la Federació Andorrana de Ciclisme (FAC), ha aconseguit que es faci el primer acord amb el màxim ens francès. D'aquesta manera, segons Gerard Riart, un dels pesos pesants de la carrera, la Volta als Ports passarà a formar part l'estiu vinent d'un prestigiós circuit amb 20 proves per tot el país veí, conegut com el Brevet d'Or. La data es mantindrà com cada any: el primer diumenge de juliol. I es tornarà a superar el rècord de participació de ben segur, perquè vindran corredors de la zona sud gal.la.

El tema del recorregut encara no està tancat; l'ACA farà una enquesta quan acabi la d'avui per saber si agrada als corredors; en cas que així sigui es mantindrà, i si no, es faran variacions perquè tingui el màxim d'atractiu atenent la opinions de tots els enquestats.

L'acord amb la Federació Francesa obre les fronteres del ciclisme andorrà cap al nord, ja que amb Catalunya ja fa anys que s'han fet convenis, i actualment els corredors tricolors poden competir al circuit Ciclopirineus. El d'ara és un pas més per a la nova junta de la FAC, que té un objectiu clar: fer-se gran i més activa internacionalment parlant. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT