PUBLICITAT

Un any penjats de la natura d'Engolasters

  • Més de 3.000 persones han descarregat adrenalina al parc acrobàtic escaldenc des de la seva inauguració Ara toca ampliar l'oferta
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Baixada de tirolina Una usuària al parc acrobàtic. Foto: ONA MORANTE

El dia de Sant Joan de l'any passat va donar el tret de sortida al parc acrobàtic més gran del país, emmarcat dins la bellesa de la zona d'Engolasters, i amb més d'11.700 metres quadrats de possibilitats d'oci. Una aposta per l'aventura agosarada, però que un any després manté les expectatives positives, tant a l'hora de fer balanç del primer any com de cara a la temporada estival actual. Comencen al maig i tanquen al setembre, i des de l'obertura de l'espai més de 3.000 persones han gaudit dels 70 tallers diferents, diferenciats per a adults i per a nens a partir dels cinc anys.

El perfil de les persones que opten per gaudir de ponts penjants, passarel.les, passatges en xarxes horitzontals i verticals, tirolines, lianes al buit i equilibris en cables és força variat, segons va explicar Alex Sergeat, responsable de Bosc Aventura, l'empresa que desenvolupa el projecte. La primera part de la temporada, fins al juny, "vénen sobretot escoles, clubs esportius i empreses del país". Al juliol i agost és el torn dels turistes, tot i que cada vegada més "els andorrans escullen el parc acrobàtic com a opció per a gaudir dels caps de setmana de l'estiu", va comentar Sergeat.

Amb tot, el responsable de Bosc i Aventura es manté 100% optimista de cara a superar les xifres dels 3.000 visitants del primer any, tot i que és conscient que cal renovar l'oferta per mantenir atractiva l'atracció. Per aquesta temporada ja han iniciat circuits d'orientació per tot el llac d'Engolasters, "un èxit entre els escolars", assegura Sergeat. "Volem iniciar un diàleg amb els comuns d'Escaldes i d'Encamp per fer d'aquest circuit una oferta fixa", és a dir, que les fites i objectius que distribueixen al matí siguin permanents, perquè també visitants i caminants de la zona d'Engolasters puguin fer el circuit.

Continuant amb el treball de diversificar l'oferta, i de cara a l'estiu vinent, el parc acrobàtic vol afegir les bicicletes al seu espai. "Volem establir contactes amb una empresa a les Pardines, Desconnecta i aventura't, per fer itineraris per tot el llac i que els clients puguin deixar aquí les bicicletes", explica Sergeat. Però caldria, també, la implicació dels comuns perquè adeqüin la zona i la facin el 100% apta per circular amb la bicicleta com a producte familiar.

Són treballs de cara a l'any que ve, que indiquen, però, que el parc acrobàtic gaudeix de bona salut. Però ara toca centrar-se en aquest any. Jornades llargues i intenses, algunes amb més de 120 escolars a la vegada, explica Sergeat. Tot ha d'estar a punt i completament assegurat. Els controls estrictes que han de passar així ho avalen, i també la dada positiva de l'últim any: no han hagut de lamentar cap accident ni caiguda. Penjar-se de la natura també pot ser segur. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT