PUBLICITAT

La família Pérez segella el pacte de repartiment del grup Pyrénées

  • Patrick controlarà el 'core business' i el seu germà, la majoria de filials i participades
  • Les parts celebren que no s'hagin posat en risc els gairebé 1.300 llocs de treball
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La façana del centre comercial Pyrénées a l'avinguda Meritxell d'Andorra la Vella. Foto: EL PERIÒDIC

Els germans Pérez van segellar divendres al vespre l'acord de repartiment del grup Pyrénées després de mig any de negociacions. El pacte, que EL PERIÒDIC ja va avançar el 3 de maig, deixa en mans de Patrick el core business o nucli dur del grup, mentre que l'altre germà passarà a controlar les societats filials i participades. Les dues parts van celebrar ahir l'acord a què s'ha arribat, especialment la seguretat que donarà als gairebé 1.300 treballadors directes del grup empresarial.

Les negociacions per arribar a un acord de repartiment que permetés mantenir intacte el nucli de negoci i, a la vegada, equilibrar al màxim els dos lots, van començar el desembre de l'any passat. En poc més de quatre mesos, el 27 d'abril passat, el principi d'acord entre els dos germans estava tancat. Ja aleshores es va fer públic que els dos germans es repartirien el patrimoni empresarial de tal manera que un controlés el core business i l'altre, les societats filials i participades. Aquest repartiment complia amb l'objectiu que ambdues parts es van marcar al principi de le negociacions.

Patrick Pérez es quedarà amb el nucli del negoci, és a dir, totes aquelles empreses vinculades a la marca Pyrénées. Això inclou els grans magatzems d'Andorra la Vella i el Pas de la Casa, les diferents empreses dedicades al sector de l'automòbil, el negoci d'importació i exportació, l'hosteleria i la restauració del grup i la financera. Aquest lot també inclou la participació en empreses de distribució (Caves Andorranes) i de restauració (Presa, que explota el negoci McDonald's al Principat).

L'altre germà, per la seva banda, s'ha adjudicat tota la resta d'empreses participades, a Andorra i a l'estranger, així com la resta del patrimoni mobiliari i immobiliari, nacional i internacional.

EVITAR ELS TRIBUNALS El comunicat emès ahir considera "salvades les tensions pròpies de tota separació patrimonial" i celebra que el procés s'hagi tancat en un "raonable termini de temps". També s'afirma que les dues parts han fet "esforços" i "sacrificis" per evitar que l'afer acabés en via judicial, cosa que hauria endar- rerit l'acord i posat en perill els gairebé 1.300 llocs de treball que depenen del grup.

En l'operació de repartiment del holding Pyrénées hi han participat diversos advocats i empresaris an- dorrans i estrangers: Ignacio Corbera --soci del bufet Garrigues--, Salvador Capdevila i Lluís Kinder en representació de Patrick; i César Rivera --del bufet Cuatrecasas. Gonçalves Pereira--, Xavier Jordana, Manel Domingo i Joan Oliver --de Stratego-- en representació de l'altra part. L'empresari, exsoci dels germans Pérez i amic de la família Enric Dolsa va actuar de mediador designat conjuntament per les dues parts. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT