PUBLICITAT

El 38% de les sol.licituds per a les prestacions han estat denegades

  • Les modificacions al reglament podran beneficiar més del 15% dels demandants
  • 240 persones s'han acollit als nous plans de formació específica impulsats des d'Ocupació
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Persones inscrites al Servei d'Ocupació assisteixen a una de les formacions ofertes. Foto: TONY LARA

Des de l'entrada en vigor el més d'octubre passat de les prestacions econòmiques per desocupació involuntària, el Govern ha rebut un total de 223 sol.licituds de persones que volien acollir-se a l'ajuda. D'aquestes, 85 han estat denegades, unes xifres que representen el 38% del total de demandes. Davant d'aquesta situació, i tal com va informar aquest rotatiu el dijous passat, l'Executiu ha modificat el Reglament de prestacions econòmiques d'atenció social, per tal de rebaixar la xifra de denegacions i fer els requisits "més raonables", segons va comunicar el secretari d'Estat de Salut, Benestar i Treball, Jesús de Tena.

El Departament de Treball és conscient que els canvis implicaran més demandes. El requisit d'haver cotitzat 90 dies ininterromputs a la CASS abans de produir-se la situació de desocupació, que ha estat suprimit, havia provocat la denegació de la prestació en el 15% dels sol.licitants dels darrers nou mesos. No obstant això, de Tena va garantir que l'increment "podrà ser assumit" pel Govern, i més tenint en compte que el nombre d'ajuts d'atur que estan oferint es troba "per sota de les previsions inicials", efectuades a partir de les dades del Servei d'Ocupació. Actualment, 63 persones reben la prestació per desocupació voluntària, i 121 l'han rebuda des de la seva posada en funcionament.

Els canvis realitzats al reglament s'aturaran aquí, va informar el secretari d'Estat. Ara els requisits s'adeqüen a les característiques dels demandants i ajudaran a mantenir aquest ajut almenys fins l'any que ve. Cal veure ara com evoluciona la prestació d'atur de caràcter contributiu que vol impulsar el Govern. La seva arribada, però, no té perquè suposar la fi de la prestació actual, "podria substituir-la o podrien compaginar-se", va explicar de Tena.

 

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT