PUBLICITAT

La plataforma de funcionaris posa en marxa la seva captació d'afiliats

  • Els propers quinze dies aniran als set comuns per contactar amb els treballadors
  • L'entitat demana una taula paral.lela per participar en la Llei de la Funció Pública
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Jaume Lions, Gabriel Ubach i Cristian Asensio, durant la presentació de la plataforma. Foto: TONY LARA

Quinze dies després que s'oficialitzés la constitució de la plataforma de funcionaris comunals, que s'integra dins de l'USdA, els seus responsables inicien avui la campanya d'afiliació al nou sindicat. Fins a 2.000 treballadors, repartits en les set corporacions del país, poden afegir-se a aquest organisme, que pretén defensar els interessos dels funcionaris comunals partint de la reivindicació d'igualtat de drets entre tots ells.

Cristian Asensio, president del sindicat que representa als treballadors d'Andorra la Vella (el Sitca) i un dels principals impulsors de la plataforma de funcionaris, va informar que la primera parada de la seva campanya d'afiliació és a la mateixa capital. Avui, a partir de les tres de la tarda, membres de la plataforma provinents de diferents parròquies es desplaçaran fins al Comú d'An- dorra la Vella per posar-se en contacte amb els seus treballadors. Els donaran un pamflet reivindicatiu que recull la seva filosofia i motius de creació: "Vistes les circumstàncies actuals, cal un diàleg real, obert i transparent, amb la participació dels treballadors, per millorar l'Administració comunal".

Demà, aniran fins a Encamp, on duran a terme la mateixa actuació amb els funcionaris del seu Comú. Dimecres serà el torn de Sant Julià de Lòria. Ja la setmana vinent, aniran fins als comuns restants. "La nostra actuació serà bàsica en el cas de Canillo, Ordino i la Massana", va explicar Asensio, ja que en aquestes corporacions no s'han constituït sindicats de treballadors.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT