PUBLICITAT

Creada l’Associació de Professionals de la Comunicació d’Andorra

  • L'entitat pretén vigilar i promoure el dret a la llibertat de la informació i d'expressió
  • En el seu tret de sortida, l'organització ja compta amb una trentena de professionals afiliats
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


05072010_apca
.Foto de grup de la majoria d'assistents a la reunió fundacional de l'Associació de Professionals de la Comunicació d'Andorra (APCA), dijous passat 1 de juliol Foto: APCA

Una trentena de professionals del periodisme a Andorra han fundat l'Associació de Professionals de la Comunicació d'Andorra (APCA), entitat que pretén vetllar pels interessos de la professió al Principat a més a més de "vigilar i promoure activament el dret a la llibertat de la informació i expressió, garantides per la Constitució andorrana per a tots els ciutadans". A la vegada, es proposa "vetllar per l’ètica professional, que inclou el respecte als drets de les persones en el límit constitucional de les llibertats".

L'APCA, de la qual se n'encarrega ara una comissió gestora fins a l'elecció de la primera junta directiva a la tardor, es crea amb la voluntat de 'defensar els drets i protegir els interessos de la professió periodística i de la comunicació, vetllant pel compliment de la mateixa'. També es buscarà 'promoure la formació professional i tècnica dels professionals de la comunicació i proporcionar sinèrgies i intercanvis entre les persones interessades' en aquest àmbit a Andorra i la resta del món.

Davant de possibles conflictes, l’entitat procurarà "fomentar l'esperit de solidaritat entre tots els professionals de la comunicació" així com "representar dins del seu àmbit als professionals associats en totes les ordres legals, socials, administratives o judicials". L'associació vol esdevenir, a més a més, "el punt de trobada per a les persones interessades en la comunicació, tot oferint assessorament i formació".

Finalment, l'APCA també neix amb el propòsit de "fomentar i promoure els valors de la democràcia, en un sentit global, tot considerant que són la base imprescindible per al desenvolupament de la tasca periodística en condicions òptimes en qualsevol societat".

La comissió gestora presentarà els Estatuts al Govern per a la seva aprovació definitiva i treballarà en els propers mesos en l'organització de l’estructura administrativa i econòmica de la nova entitat. La previsió es convocar les eleccions per a escollir la primera junta directiva a la tardor.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT