PUBLICITAT

El Comú assumeix l'enderroc de l'hotel Pla, previst "d'immediat"

  • Seran els propietaris, ara en desacord, qui n'assumiran la despesa
C. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Vista exterior de l'hotel Pla, que serà enderrocat aquest estiu. Foto: TONY LARA

La manca d'acord entre els propietaris de l'hotel Pla d'Escaldes, situat a la plaça de Santa Anna, va impulsar a la corporació a aprovar ahir en caràcter d'urgència la declaració d'estat de ruïna de la instal.lació. La declaració, conforme a l'article 129 de la Llei General d'Ordenament del Territori i Urbanisme, permetrà al Comú procedir a la gestió per a l'enderroc de l'hotel, una tasca que en una primer instància havien de realitzar els propietaris. No obstant això, Martí va voler deixar clar que tot i que serà la corporació qui procedeixi a la demolició de l'edifici, seran els propietaris, un total de tres, els que n'assumiran els costos. "Aquesta actuació no suposarà ni un euro per al Comú", va manifestar el cònsol.

Pel que fa a la data d'inici de l'enderroc, ara caldrà esperar un termini de tres dies perquè els propietaris es manifestin respecte a aquest afer, en cas que vulguin assumir la gestió de l'enderroc. Transcorregut aquest termini, la corporació podrà procedir lliurement, amb la voluntat d'actuar "d'immediat", va assegurar el cònsol. Encara no hi ha data establerta, tot i que Martí va assegurar que en qualsevol cas estarà enllestit "abans d'acabar les vacances".

Martí va justificar aquesta actuació comunal urgent per un aspecte de "seguretat" i per evitar perjudicis a terceres persones. En els dar- rers mesos s'ha intensificat el risc de caiguda d'elements del revestiment. Els ministeris d'Ordenament Territorial i de Cultura també han constatat, a través d'informes elaborats per tècnics, l'opinió favorable respecte a l'enderroc. L'oposició també va mostrar-se d'acord en realitzar aquesta actuació, ja que "un edifici en aquest estat no pot continuar dret", va opinar Casals.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT