PUBLICITAT

Les divergències sobre la reunió de cònsols s'escenifiquen a Escaldes

  • Casals amenaça amb la dimissió si es tornen a fer acords sense passar abans per la corporació
  • El text signat pels cònsols per reduir la despesa causa diferències entre les oposicions del PS
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

L'activitat i el caràcter legal de les reunions de cònsols han estat posades a debat darrerament a l'esfera política del país, també dins del mateix PS. Ahir, aquestes divergències van fer un pas més, després que el conseller de l'oposició d'Escaldes i integrant del PS, Francesc Casals, critiqués durament les actuacions i acords formalitzats en la darrera reunió entre els set cònsols, celebrada l'1 de juny passat.

Concretament, el conseller de l'oposició va enfocar el seu atac als sis punts del document acordat pels mandataris comunals per tal de reduir despeses, amb mesures com disminuir el percentatge d'algunes subvencions o deixar de contractar personal. Aquest document va passar ahir per sessió de Comú i va rebre la crítica directa de Casals. "Em sembla un document inútil, perquè jo no puc decidir per les altres par- ròquies", va manifestar Casals.

Les seves crítiques van pujar de to amb relació al fet que el cònsol d'Escaldes, Antoni Martí, avalés aquest document sense abans haver-ne parlat amb els integrants de la corporació, "el debat ha de ser primer aquí, perquè quan vas amb relació al cònsol a aquestes reunions també m'estàs representant a mi", va exposar Casals. Davant l'atac, Martí va defensar la importància d'aquestes reunions de cònsols i va parlar de la necessitat de "defensar els interessos d'Andorra" i d'unificar les actuacions comunals, "no podem tenir set maneres diferents de funcionar", va opinar Martí.

Casals, però, va mantenir el seu to ofensiu durant la sessió, i va amenaçar amb la seva dimissió. "La meva única finestra per actuar és el Consell de Comú, si torna a passar una situació similar, aquí no hi faig res, no m'hi quedo" va anunciar Casals, que va concloure que "per fer la pantomima, no vinc". Per tot, Casals va votar en contra de l'aprovació del document, mentre que l'altra cara de l'oposició, Jordi Tudó, va preferir abstenir-se.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT