PUBLICITAT

El 68% del Lectorat de Praga aprova l'examen

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El 68% dels alumnes del Lectorat de Praga ha aprovat l'examen de català de caràcter voluntari. Les proves es van desenvolupar seguint els mateixos continguts i procediments que els exàmens oficials de llengua catalana realitzats a Andorra. Així, 24 alumnes d'un total de 35 van aprovar els exàmens oficials de llengua. Es tractava dels mateixos exàmens que es realitzen a Andorra i que divideixen en tres nivells: A (oral elemental), B (escrit bàsic), i C (escrit mitjà).

Al nivell A es van presentar 22 alumnes dels quals 17 van superar l'examen. Al nivell B hi va haver 8 candidats, i van provar 6 alumnes. Finalment, al nivell C s'hi van presentar 5 alumnes, dels quals 1 va aprovar les proves. Els estudiants que van assolir favorablement les proves oficials podran gaudir aquest estiu de beques d'estudi o de treball arreu dels territoris de parla catalana, com és el cas del Novè Campus Universitari de la llengua catalana, que a principi del mes d'agost arribarà a Andorra.

El curs 2009-2010 va comptar amb uns 130 alumnes per semestre, que han seguit el Lectorat de Català de Praga. Es tractava d'estudiants que provenen de diferents facultats de la capital de la República Txeca que complementen els seus estudis troncals amb les classes de català. Els cursos es van dividir en nivells i es van estructurar en seminaris de traducció del català al txec i a la inversa, de cursos de literatura catalana, de classes de conversa i d'un programa d'activitats culturals.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT