PUBLICITAT

Feda assoleix el rècord de producció pròpia durant el mes de juny passat

  • La quantitat d'energia produïda és la tercera de la història de la central
  • Les precipitacions i les màquines més eficients en són les responsables
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Instal.lacions de la central.

La producció pròpia assolida per Feda el mes de juny passat ha estat rècord. L'anterior rècord del mes de juny va ser el del 2004 que havia arribat a 18,7 GWh. Aquesta producció mensual representa la tercera més important en tota la història de la central (la màxima és la del mes de maig del 2003 amb 20,5 GWh). De fet, pel que fa a la producció pròpia, Andorra ha generat 20,7 GWh entre la central hidràulica de Feda (19,5 GWh) i el centre de tractament de residus de la Comella (1,2 GWh), cosa que representa el 50,2% del consum total del Principat. El consum elèctric d'Andorra durant el mes de juny del 2010 ha estat de 41,1 GWh, una xifra que representa un augment del 0,6% respecte al juny del 2009. D'altra banda, el consum acumulat durant el 2010 augmenta un 2,2% respecte al mateix període de l'any passat. Les dades de consum del mes indiquen que la potència màxima registrada ha estat de 77,6 MW, i es va produir el 30 de juny a les 13 hores.

D'altra banda, des de Feda destaquen que la pluviometria d'aquest mes ha estat abundant i molt per sobre de les mitjanes dels últims 60 anys a Ransol (+46%), Engolasters (+26%) i central (+5%). Aquesta ha estat una de les raons principals de la bona producció a més del fet de disposar d'unes màquines de producció més eficients.

Pel que fa al consum, el darrer 16 de desembre Andorra va assolir un altre rècord, el màxim consum elèctric diari, concretament 2.326.800 kWh. Fins al moment, la xifra més elevada era de 2.297.800 i corresponia al 8 de gener de l'any passat. D'altra banda, cal destacar que el dia 15 de desembre a les 20h es va assolir la màxima potència de l'any passat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT