PUBLICITAT

Educació desestima la proposta del terreny per a l'escola d'Encamp

  • El Govern al.lega que no pot fer-se càrrec de pagar la parcel.la de Prada de Moles
  • El Comú ha de buscar aquest mes una solució alternativa per oferir-la al ministeri
PEPA GALLEGO
ENCAMP

Periodic
La directora de l'Escola Andorrana de Segona Ensenyança, Miquel Alís i Susanna Vela, al fons. Foto: ONA MORANTE

Susanna Vela, ministra d'Educació, ha desestimat la proposta del Comú d'Encamp sobre l'oferiment d'un terreny a la zona de la Prada de Moles per construir la nova escola de Maternal i de Primera Ense nyança d'aquesta parròquia. El dia u d'aquest mes, el cònsol major rebia per carta aquesta negació, que portava una justificació econòmica. Segons l'escrit, el Govern no es pot fer càrrec del pagament de la parcel.la que el Comú encampadà havia comprat en aquest sector, on hi ha prevista una zona esportiva i d'esbarjo. Davant d'aquesta resposta, el Comú encampadà té previst durant tot aquest mes de juliol estudiar solucions alternatives i gratuïtes perquè es pugui fer aquest centre educatiu.

5.000 M2 NECESSARIS
Per a la construcció de la nova escola de Maternal i de Primera Ensenyança caldrà un terreny de més de 5.000 metres quadrats, segons va explicar el cònsol major d'Encamp, Miquel Alís. Una superfície que s'espera obtenir amb la cessió obligatòria del desenvolupament d'una unitat d'actuació del Pla Urbanístic. "Nosaltres no podem oferir al Govern un terreny que hem comprat i ens ha costat diners, com és el cas del de Prada de Moles, l'única opció és desenvolupar unitats d'actuació per aconseguir un terreny amb la cessió obligatòria i així poder oferir-lo gratuïtament al Govern", va manifestar Alís.

El Comú encampadà va proposar la parcel.la a Prada de Moles i el Govern tenia dues opcions per poder-la pagar, o bé amb diners amb el preu del cost que li havia costat a la casa comuna, o bé pagant-l'ho amb obra en aquesta unitat d'actuació, que el Comú té aturada per manca de pressupost. Cap opció ha estat acceptada, i la raó és que el Govern no disposa ara de diners per poder-ho fer. L'opció ara és que el Comú encampadà busqui una alternativa, però aquesta ha de ser gratuïta. El cònsol major d'Encamp va explicar ahir que es té previst que durant tot aquest mes s'estudiï les unitats d'actuació del Pla Urbanístic per veure quines són potencials per ubicar la construcció.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT