PUBLICITAT

López presenta a l'AICO el pla del Govern per a la inversió estrangera

  • El ministre presenta les reformes fiscals i financeres actualment en curs al Principat
  • Bertolotti anima els empresaris andorrans a continuar invertint a l'Amèrica Llatina
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La reunió de l'AICO, ahir. Foto: ANA / MARTA SAURA

El ministre d'Economia i Finances, Pere López, va aprofitar la reunió de la mesa directiva de l'Associació de Cambres de Comerç Iberoamericanes (AICO) per presentar les reformes fiscals i financeres que s'estan duent a terme i les possibilitats que s'obren per a la inversió estrangera. Els responsables de l'AICO, per la seva banda, van insistir en demanar una participació activa de la Cambra de Comerç en les seves reunions per tal d'incrementar les relacions econòmiques entre el Principat i l'Amèrica Llatina, on ja hi ha importants inversions andorranes.

López va presentar als participants a la reunió de l'AICO --entitat de la qual forma part, des de fa pocs mesos, la Cambra andorrana-- els principals trets de l'economia del Principat. El ministre va explicar als presents la Llei d'inversió estrangera aprovada per l'anterior Govern, el procés de reforma fiscal actualment a tràmit al Consell General i les lleis de regulació i obertura del sector bancari.

Segons va informar l'ANA, el president de l'AICO, Ambrosio Bertolotti, va valorar positivament el fet que empreses andorranes s'instal.lin a l'Amèrica Llatina, com és el cas de Crèdit Andorrà, que ja té una sucursal al Panamà i una altra a l'Uruguai. Bertolotti va destacar les bones xifres del PIB an- dorrà, l'elevat nombre de turistes que visita anualment el Principat i la "voluntat de la població jove de fer créixer el país". Bertolotti, que va destacar la solvència i la seguretat jurídica que ofereix el Principat, va animar els empresaris andorrans a continuar invertint a l'Amèrica Llatina, una regió que ha patit menys els efectes de la crisi econòmica internacional que altres zones del planeta més desenvolupades, com ara Europa o els Estats Units. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT