Andorra sorprèn Moldàvia en el debut a l'Europeu C (73-70)

• L'equip de Tomàs venç un favorit a l'or i avui pot classificar-se si venç Gibraltar
VALETTA

Felipe, màxim capturador d'Andorra amb nou rebots, en l'amistós contra el Collblanc de fa un mes. Foto: TONY LARA

La sorpresa va ser majúscula ahir quan Andorra va vèncer tota una Moldàvia en el debut a l'Europeu C que s'està disputant a Malta. El combinat que dirigeix Jaume Tomàs va poder, contra tot pronòstic, contra una de les seleccions que està cridada a guanyar la medalla d'or, i avui podria classificar-se si supera Gibraltar en el segon partit de la lligueta.

La tricolor va ser la clara dominadora en els primers vint minuts. Moldàvia tenia duess torres de 2,05 metres, Eugeniu Scripcaru i Vitalie Oprea, per dominar sota la pintura, però un gran Casals i sobretot els rebots de Felipe --líder de l'equip amb nou-- van poder dominar en aquesta faceta per marcar el terreny. El tir exterior, amb Olcina i Galera, s'en- carregaria de fer la resta, i a l'acabament del primer parcial l'avantatge andorrà era de sis punts (20-16).

Moldàvia, sorpresa, tampoc no va acabar de trobar-se a la pista en el segon quart; Andorra tenia recursos per fer mal i sobretot una eficàcia defensiva altíssima; així va aprofitar la incapacitat del rival per obrir un forat important de cara al descans (40-26).

El tercer quart va ser, com va reconèixer Jaume Tomàs al descans, "duríssim" perquè Moldàvia va tenir temps per agafar aire i pensar solucions. Un parcial de 10-22 va fer pensar el pitjor: Moldàvia reaccionava i se situava a només dos punts de diferència (50-48) però de nou va aparèixer la millor Andorra en el darrer període, i tot i que va acabar amb un ajustat 73-70, a falta de dos minuts guanyava de deu i el final va ser plàcid.