PUBLICITAT

La Trobada de Bescaran recorda els 50 anys de la Nova Cançó

  • El reconeixement serà a càrrec de Jaume Arnella i el poeta Vicenç Llorca
  • El certamen passa a ser organitzat per una nova associació cultural
IGNASI CERVERA
LA SEU D'URGELL

Periodic
La presentació de la Trobada de Cantautors de Bescaran. Foto: EL PERIÒDIC

La setena edició de la Trobada de Cantautors de Bescaran retrà aquest dissabte vinent un homenatge a la Nova Cançó, quan es compleixen 50 anys del naixement d'aquest moviment. La commemoració anirà a càrrec del poeta Vicenç Llorca, que oferirà un xerrada en la qual reflexionarà sobre la importància i el paper de la Nova Cançó en la cultura catalana.

En l'àmbit musical, l'homenatge l'assumirà el cantautor Jaume Arnella, membre del Grup de Folk i fundador i director musical del segell discogràfic Als quatre vents. Arnella, que ja va assistir a la segona edició de la trobada alturgellenca, forma part de la història musical del país i és un dels representants de la Nova Cançó que encara resta actiu. Pel que fa al concurs, hi participaran deu cantautors: Rosó Sala, guanyadora del concurs de cantautors d'Horta-Guinardó; David Moya, guanyador del Bescaran Cançoner de l'any passat; l'argentina Cuni Massa; Juanma Galeas, que portarà el mestissatge al Pirineu; Dídac Rocher, músic-poeta que interpreta textos de diferents autors; Le Petit Ramon, considerat l'hereu de Pau Riba; i Pau Saura, home-orquestra que pot arribar a tocar fins a nou instruments simultàniament.

La representació alturgellenca anirà a càrrec de Quim Sabaté, cantautor de Bescaran i ànima de la Trobada; i del grup Surti com Surti, integrat per Trini Travé, Francesc Sanvicens (conegut com el Ferrer del Quer), i Josep Garcia, el Jaumet de Tuixén. Una de les novetats d'aquesta edició és que l'organització va a càrrec de l'Associació Bescaran Cultura. El consistori de les Valls de Valira hi dóna suport a través d'un conveni de col.laboració, que l'alcalde Pere Artigues assegura que es renovarà l'any vinent.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT