PUBLICITAT

Imatges narratives hilarants

EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Periodic
L'edició anterior de l'exposició de la Massana Còmic. Foto: TONY LARA

L'ARCA ha organitzat una nova exposició al Museu la Massana Còmic. La mostra 100 anys de còmic francòfon està formada per 35 pàgines procedents de la col.lecció de la Ciutat Internacional del Còmic i de la Imatge d'Angoulˆme, que compta amb 7.000 peces.

Aquestes obres contenen alguns dels moments més importants en la història d'un art que té un reconeixement únic a França, a Europa i probablement al món. Des de Caran d'Ache, practicant sorprenentment modern del relat mut, fins a Nicolas de Crécy, d'un domini tècnic impressionant. És més d'un segle de creativitat francesa i belga.

Ens creuem amb els pioners que practicaven el relat en imatges en el qual cada vinyeta era acompanyada per una narració; els mestres del còmic belga, qui van formar el gust dels joves lectors francesos dels anys 50 i 60; la prodigiosa vitalitat dels creadors francesos, els quals a l'ombra de l'èxit d'Astèrix, van revolucionar als anys 60 la manera de contar històries; els proponents més recents d'un còmic intimista; els qui, amb un enfocament postmodern, revisen amb ironia els clàssics del passat... Finalment i per resumir, un vast territori d'imatges narratives hilarants, captivadores i intrigants.

L'exposició estarà oberta del fins al 15 d'agost al Museu la Massana Còmic. Tel.: 736 900.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT