PUBLICITAT

Màgia sahrauí al Govern

  • Una vintena d'infants del país africà són rebuts pel ministre d'Afers Exteriors, Xavier Espot L'intercanvi de cultures és font d'aprenentatge però, ¿qui ensenya a qui?
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Immortalitzant vivències Un infant fa una fotografia a Espot, ahir. Foto: TONY LARA

Ens trobem en època de jornada intensiva, però les oficines de la seu del Govern presentaven ahir a la tarda una activitat inhabitual, més pròpia de dies d'intensa activitat hivernal de tràmits. Tot i que possiblement amb molta més dosi d'alegria i ingenuïtat que qualsevol jornada típica a les oficines governamentals. Aliens a la formalitat de l'espai on es trobaven, corrien amunt i avall una vintena de nens sahrauís, acompanyats per infants andorrans.

Tots ells han estat portats des del Sàhara a través de l'Associació d'Amics Solidaris amb el Poble Sahrauí (l'Adsaps), per passar unes vacances al Principat, molt diferents a les que haurien de viure al seu país, a més de 40 graus de temperatura i la majoria d'ells en campaments de refugiats. "M'agrada molt Andorra, hi ha moltes muntanyes i mai n'havia vist de tan altes", va explicar la Fatma, d'11 anys d'edat i que passa les seves primeres vacances al país. Ho va dir en un castellà prou correcte, una llengua que està aprenent aquí (es recomana als pares que tenen nens d'acollida que els parlin en castellà, ja que és la segona llengua del Sàhara) i que perfeccionarà fins a final d'agost, quan s'acabin aquestes vacances màgiques.

La Fatma aprèn llengües, jocs andorrans i la vivència de nous paisatges molt allunyats al desert que l'acompanya en el seu dia a dia al Sàhara. Però possiblement, i tal com afirmaven ahir els pares d'acollida, aquesta vintena d'infants donen més del que reben. "És una experiència molt gratificant també per a nosaltres", va assegurar Anna Villas. És el tercer any que acullen infants a la seva llar i cada any l'experiència és positiva, i diferent a l'anterior.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT