PUBLICITAT

Els padrins es beneficiaran de l'Imserso portuguès

  • Es vol afavorir el turisme social tant amb el país lusità com amb Espanya
  • Des d'Andorra Turisme es valoren els sèniors com un segment no deficitari
I. C.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Uns padrins visiten el Museu Casa d'Areny Plandolit, a Ordino. Foto: TONY LARA

Per cada euro que el Govern espanyol inverteix a l'Imserso (Insituto de Mayores i Servicios Sociales) repercuteix en el territori en 1,2 euros, aproximadament. De la mateixa manera a Portugal. Per cada euro que inverteix l'Executiu lusità a l'Inatel, suposa un retorn d'1,5 euros a la regió. Amb aquestes dues premisses i per tal d'afavorir la desestacionalització, Andorra Turisme apostarà pel turisme social afavorint els viatges a Portugal i les estades a Andorra de padrins dels dos països.

Són conclusions que es desprenen de la presència d'Andorra com a "observadora" del balanç de l'estudi Ca- lypso (programa desenvolupat per la Unió Europea que fomenta el turisme social). Segons va explicar ahir el gerent d'Andorra Turisme, Alexandre Andrés, l'objectiu no és altre que el d'estimular el turisme durant els mesos de temporada baixa: març i abril, i setembre i octubre.

Es tracta, doncs, d'omplir el buit turístic durant aquesta època de l'any amb intercanvis amb altres països o regions. "D'aquesta manera també fomentarem les relacions per exemple amb Portugal", va comentar Andrés. I és que, encara que s'està treballant en com definir aquestes accions, el gerent d'Andor- ra Turisme va manifestar que es plantejaran diferents tipus de viatge adequats als diferents nivells adquisitius.

Si bé el Principat ja té un acord amb els programes espanyols de l'Imserso del qual se'n beneficien un total de 500 andorrans, des d'Andor- ra Turisme es valora en ferm formar part del programa Inatel, l'equivalent portuguès.

Mentre no es fa efectiu aquest conveni, l'entitat va assistir el mes de juny passat a l'última trobada que va tenir lloc a Mallorca en la que es van presentar les conclusions del programa Calypso de l'any passat. Un programa que està subvencionat amb un milió d'euros per la Unió Europea i que òbviament n'exclou Andorra.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT