PUBLICITAT

El Govern subvencionarà pràctiques a empreses per als desocupats

  • Les companyies que s'integrin al pla rebran ajudes i bonificacions materials
  • Els programes es destinen també als comuns, sindicats o treballadors en actiu
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Persones inscrites al Servei d'Ocupació entren en una de les formacions impartides per l'organisme. Foto: TONY LARA

Una setmana després que el Govern anunciés públicament millores al reglament sobre les prestacions per desocupació involuntària, la corporació ha fet un nou pas en l'esforç per reduir la situació d'inactivitat laboral que viuen una part dels treballadors del país. Així, si la setmana passada es tractaven les polítiques passives (ajuts directes als aturats), l'Administració va anunciar ahir noves aportacions a les polítiques actives, a través de la creació d'un reglament específic en aquest sentit. La normativa pretén incentivar l'actuació i la formació dels desocupats des d'un vessant pràctic, a partir, entre d'altres iniciatives, de realitzar estades a empreses per poder ampliar els seus coneixements.

Aquestes formacions aniran encarades tant a millorar les habilitats dins del propi sector laboral del qual pertany el desocupat, com a iniciar- se en d'altres sectors, els quals la tendència del mercat laboral indiqui que necessiten personal. Per posar un exemple, un aturat de la construcció podria acollir-se a un programa de formació professional per aprendre l'ofici de fuster, si les necessitats del mercat així ho requerissin.

La tipologia de cada programa determinarà si aquestes formacions a les empreses seran remunerades o no. En aquesta darrera opció el treballador podrà continuar cobrant la prestació per desocupació, en cas que l'hagi sol.licitada.

D'altra banda, i tal com indica el nou reglament publicat avui al BOPA, les empreses que s'adhereixin a aquests programes ocupacionals rebran, del Ministeri de Treball, algun tipus de compensació econòmica. Es farà a partir de subvencions directes, bonificacions en les obligacions tributàries, bonificacions en les obligacions respecte a la CASS o prestacions materials, segons dicta el capítol u del reglament. Els programes, a més d'encarar-se a la formació pràctica a la mateixa empresa, també podran incorporar (paral.lelament o independentment) formacions específiques teòriques per fomentar la contractació posterior d'aquestes persones inscrites al Servei d'Ocupació.

OCUPATS I DESOCUPATS
Però no solament les persones sense feina podran adherir-se als plans formatius que proposa el reglament, sinó que també podran acollir-s'hi treballadors en actiu que vulguin millorar la seva situació laboral (també com a mesura de prevenció en cas d'una possible pèrdua de feina), les associacions patronals i sindicals, els comuns i les entitats parapúbliques i públiques. La normativa té també un apartat centrat en les persones en situació de risc o d'exclusió social, amb la creació de programes específics per a aquest col.lectiu.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT