La falta de pressupost deixa la FAM sense presència a la Copa del Món

• Els germans Teixidó i Sanvicente seran només als Campionats del Món i la Copa d'Espanya
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Ferran Teixidó, Sanvicente i Xavi Teixidó, en els Campionats d'Europa del 2009, a Canazei. Foto: EL PERIÒDIC

Aquesta temporada 2010 de curses de muntanya serà de transició per a la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM), la qual no pot assumir grans despeses com enviar corredors a disputar alguna de les proves de la Copa del Món. La competició ha començat aquest passat cap de setmana amb la prova de Zegama, i cap dels tres corredors andorrans --Fer- ran i Xavi Teixidó i Lluís Sanvicente-- ha estat present. Stephanie Jiménez, que fins la temporada passada va competir amb la FAM, va acabar ahir tercera a la prova basca.

La crisi afecta a tots, i sense l'al.licient que hi havia fins l'any passat de Stephanie Jiménez, tampoc la FAM vol gastar gaires diners en el que es considera un any de recuperar terreny, econòmicament parlant. Així les coses, l'aposta andorrana serà per competir en les proves de la Copa d'Espanya i intentar ser presents als Campionats del Món, que es disputaran a Itàlia el 16 i el 25 de juliol. El 16 es disputarà el Quilòmetre Vertical a Canazei, en plens Dolomites, mentre que el dia 25 serà el Giir di Mont Skymarathon, a Premana, competició en la qual la temporada passada es van imposar en categoria masculina el cerdà Kilian Jornet --ahir va vèncer a Zegama també-- i en categoria femenina Jiménez.

COPA D'ESPANYA En principi, la intenció de la FAM és que Xavi Teixidó participi en la prova de la Vertical de la Copa d'Espanya, mentre que el seu germà Ferran serà el designat per fer el Trail d'aquesta mateixa competició. El cas de Lluís Sanvicente és diferent, perquè el corredor va tornar a córrer a meitat d'abril, després del greu accident de cotxe que va patir l'any passat, tot i que ha estat a punt d'entrar en un viatge a Zegama de la Copa del Món que finalment no s'ha realitzat pels esmentats problemes econòmics.