PUBLICITAT

L'Ajuntament de la Seu defensa l'aplicació del Pla d'austeritat

  • L'equip de govern nega la demora i pronostica un estalvi de 400.000 euros
  • El PSC-Progrés insisteix a accelerar les retallades perquè la situació empitjora
IGNASI CERVERA
LA SEU D'URGELL

Periodic
El ple de l'Ajuntament de la Seu, abans-d'ahir a la nit. Foto: I. C.

El tinent d'alcalde d'Hisenda de l'Ajuntament de la Seu, Jesús Fierro, garanteix el compliment del Pacte d'Austeritat amb relació als compromisos adquirits per a aquest any. En resposta a una moció del PSC-Progrés, Fierro va manifestar al ple municipal de dilluns a la nit que la reducció de despesa corrent sobrepassarà els 400.000 euros, una xifra superior a la quantitat prevista, de 250.000.

Fierro titlla de "demagògic i catastrofista" el posicionament del PSC- Progrés i retreu a l'oposició que abans que s'acabi l'any ja s'exigeixi l'assoliment d'uns acords que encara no han caducat. "Es vol donar la sensació que no s'està fent res i no és veritat", assevera. Així, el tinent d'alcalde recorda que, a més de la retallada pressupostària en els capítols tres i quatre, que ascendeix a 100.000 euros, pel que fa a capítol u de personal s'està estalviant diners amb l'eliminació d'hores extra, baixes sense cobrir o contractes que no s'han renovat. "Sabem que és difícil de quantificar, però l'esforç de contenció existeix", remarca.

Des de l'equip de govern també es va recordar que aquest mes es presentarà l'estudi de llocs de treball que establirà els eixos d'actuació per a una possible reducció de personal. "Aquest document es posarà en consideració dels grups en un ple extraordinari", va dir el tinent d'alcalde. Fierro, que es va comprometre a millorar els mecanismes de comunicació amb els grups, va explicar que les mesures del Pacte d'Austeritat "s'estan treballant amb diligència", tot i que va reconèixer que aquest últim mes "s'ha donat preferència" al decret llei del Govern sobre la retallada de sous dels funcionaris.

El portaveu del PSC-Progrés, Òscar Ordeig, va reiterar la "urgència" de les mesures del Pla d'Austeritat i va defensar que "si la situació a l'abril era preocupant, ara encara ho és més". La moció del PSC-Progrés va ser rebutjada amb els vots en contra de l'equip de govern (CiU i ERC) i l'abstenció d'ICV i el PP. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT