PUBLICITAT

Experts veuen Andorra com un model de conservació de la flora

EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
Un moment de la conferència celebrada ahir a l'Auditori Nacional. Foto: COMÚ D'ORDINO

Un centenar d'experts en flora i vegetació de muntanya del Pirineu Català i francès i la serralada Cantàbrica es van reunir ahir en la primera jornada del 9è Col.loqui de botànica cantabricoperinenca que se celebrarà fins divendres vinent a Ordino. Fins a 1.530 plantes diferents es poden trobar a Andorra. Per aquest motiu, el Principat és un bon exemple de conservació de la flora, tot i els contrastos que presenta el país. Així ho va explicar ahir un expert durant el col.loqui que se celebra a l'Auditori Nacional d'Andorra.

Els botànics gaudiran de tres grans conferències, una setantena de ponències i sortides de camp als parcs naturals. Ahir es va iniciar amb una conferència sota el títol "Evolució de la vegetació i infraccions home-medi a l'alta muntanya pirenaica durant l'Holocé: la vall del Madriu-Perafita-Claror (Andorra)" a càrrec dels especialistes el doctor Santiago Riera i la doctora Ana Ejarque.

Avui està previst que els assistents puguin veure in situ algunes de les varietats de la flora existent al Principat amb una visita al circ de Tristaina i també al parc natural de Sorteny.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT