PUBLICITAT

CR insisteix en la nova Llei de bases de l'ordenament tributari

  • Els reformistes critiquen, per minsa, la memòria econòmica i esperen més dades
  • Serra diu que caldrà analitzar amb calma el règim simplificat per evitar complexitats
IAGO ANDREU
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El número tres de CR, Jaume Serra, durant una compareixença de premsa a la Casa del Benefici. Foto: ORIOL LLAURADÓ

Un cop els quatre Projectes de llei de la reforma fiscal ja estan a tràmit al Consell General, els reformistes tornen a instar el Govern a elaborar el projecte de reforma de la Llei de bases de l'ordenament tributari per adequar-la al nou sistema. En espera que l'Executiu tiri endavant aquesta reforma, els reformistes veuen bé les línies generals de l'IVA proposat pel Govern, per bé que insisteixen a ser molt acurats en qüestions com ara els règims especials.

"Reclamem amb més urgència que abans una nova Llei de bases de l'ordenament tributari que s'adeqüi al nou model", va declarar el número tres de CR i portaveu de la coalició en matèria econòmica i financera, Jaume Serra. El conseller escaldenc va insistir que el nou sistema fiscal no podrà funcionar amb una llei de bases que data del 1996 i que estava pensada per a figures totalment diferents a les que s'estan debatent actualment al Consell General. "Crec que el Govern ja té la intenció de fer aquesta reforma, i no ve d'un dia, però hauria d'estar en vigor abans que s'apliquin els nous impostos", va afirmar Serra.

El conseller reformista es va mostrar crític amb la memòria explicativa que acompanya el Projecte de llei de l'IVA per trobar-la excessivament minsa. "La memòria explicativa hauria de ser alguna cosa més que un simple resum dels articles", va valorar Serra, "no dic que no s'ajusti a la legalitat, però no ens podem quedar en complir l'expedient". De totes maneres, el número tres de CR es va mostrar confiat que el ministre d'Economia i Finances, Pere López, farà arribar al Consell els complements d'informació "que ens va prometre". "La memòria està elaborada amb un tipus del 5%, quan finalment serà del 4,5%, i és evident que calen complements d'informació", va declarar Serra, "no critico que no ens els hagi lliurat, simplement recordo que es va comprometre a donar-nos-els".

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT