PUBLICITAT

CiU i PP reclamen que s'ajorni l'aprovació de la Llei de vegueries

  • La federació ha reclamat "serietat" al Govern i que aturi la tramitació
  • Ausàs recorda que la proposta feta és la més ambiciosa possible
EL PERIÒDIC
BARCELONA

Periodic
Pujol, durant la roda de premsa al Parlament, ahir. Foto: ACN / MARC COLOMER

El portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, i la del PPC, Dolors Montserrat, van reclamar ahir al Govern que ajorni l'aprovació definitiva de la Llei de vegueries després que el Consell de Garanties Estatutàries (CGE) hagi emès un dictamen que, si bé avala la norma, alerta de la inconstitucionalitat d'un dels articles sobre els canvis legals per modificar els límits provincials, competència de l'Estat. El dictamen també recomana que no es constitueixin vegueries fins que les Corts modifiquin els límits provincials. Per CiU, el CGE els dóna la raó i considera la llei un "bunyol". La federació ha reclamat "serietat" al Govern i que aturi la tramitació de la llei per "corregir-la".

En roda de premsa al Parlament, Pujol va considerar que el dictamen del CGE sobre la Llei de vegueries no fa més que donar la raó a tots i cadascun dels arguments que ha esgrimit CiU per rebutjar-la. Ha considerat que el CGE avala que per l'únic que servirà la llei és per un "mer canvi de nom" de les diputacions provincials.

Per això, i tenint en compte que la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut també esmena l'organització territorial per vegueries, Pujol va emplaçar el Govern i Montilla a "actuar amb una mica de serietat" i a aturar la tramitació parlamentària perquè no es porti a aprovació definitiva del ple com es preveia fer en la pròxima sessió de la setmana que ve.

"Demanem al president i al tripartit serietat, que esperin, reflexionin i corregeixin" els errors constitucionals que assenyala el consultiu. Ja ha advertit que si no aturen la llei i el tripartit "s'encaparra" amb portar-la ja al ple, "seria un joc polític de molt baixa volada per marcar perfil polític sabent que la batalla jurídica està perduda". Per la federació, el tripartit estaria"'fent fer el ridícul" al Parlament.

"PRUDÈNCIA"
La portaveu del PPC al Parlament, Dolors Montserrat, va coincidir amb CiU en proposar l'ajornament de l'aprovació definitiva de la llei "per prudència i responsabilitat", tenint en compte que encara no es coneix el contingut de la sentència del TC que limita les vegueries.

De fet, per ella, si Montilla espera a fer el ple monogràfic sobre la sentència del TC a conèixer el contingut de la sentència, també hauria d'ajornar per a després l'aprovació de lleis afectades per la resolució de l'alt tribunal espanyol. Des dels grups que donen suport al Govern, el portaveu adjunt del PSC, Joan Ferran, creu que en el període de presentació d'esmenes "hi ha temps per rectificar" i que les directrius que marca el Consell de Garanties "puguin ser corregides en un sentit o un altre". En tot cas, ha mantingut la voluntat del seu grup perquè aquesta llei vagi al Ple per ser aprovada.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT