PUBLICITAT

Tinturé diu que la "jubilen" pel seu activisme al sindicat de la capital

  • El Comú va denegar l'any de pròrroga a l'Escola d'Art al.legant "raons de servei"
  • El nou organigrama s'ha imposat sense consultar ni tècnics ni directors, denuncia
A. LUENGO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Carme Tinturé, a l'Escola d'Art, que ha dirigit els últims sis cursos. Foto: ELPERIÒDIC

No em jubilo. Em jubilen". Així de clar parla Carme Tinturé, directora de l'Escola d'Art d'Andorra la Vella els últims sis cursos i una de les principals víctimes col.laterals de la reestructuració del Departament de Cultura executat aquest juny a la capital. Tinturé, que aquest 2010 fa 65 anys, s'havia acollit a l'acord de la junta de govern del juliol de l'any passat pel qual qualsevol treballador del comú en edat de jubilació pot sol.licitar un any de pròrroga. En el seu cas, a més, existia un acord verbal --sosté-- per continuar al capdavant de l'Escola d'Art. Al maig, però, la mateixa junta de govern li va denegar la pròrroga. ¿El motiu? "Raons de servei", diu que li van dir. La conseqüència és que el 2 de setembre serà l'últim dia de Tinturé a la Llacuna... i al Comú, on ha treballat els últims 24 anys: primer al col.lectiu d'activitats, des del 1990 com a directora del Centre de Congressos, i els últims sis anys a l'Escola d'Art. Mitja vida.

L'enorme "decepció" pel tracte rebut es multiplica per la "sospita", diu, que la jubilen per l'activitat que ha vingut desenvolupant els últims mesos al Sindicat de treballadors del Comú d'Andorra la Vella (Sitca): "Em sento castigada per la meva feina com a vocal del sindicat. No hi veig altre motiu, perquè em consta que no hi ha hagut cap informe desfavorable per part del director de Cultura". El cas es va enverinar encara més quan des del comú se li va oferir de continuar fins al desembre com a assessora --ja no com a cap de servei-- de la nova direcció, amb un salari de 1.000 euros mensuals. Un tracte que qualifica de "vexatori" i que no va acceptar, "naturalment".

El cert és que quan falten menys de dos mesos per a l'inici del nou curs, l'escola no té encara nou director. La consellera, Maite Cano, va advertir que no hi hauria noves contractacions al departament i que el nou responsable sortiria d'un procés de promoció interna. El cas és que el 23 de juny, just després de la reunió informativa que la cònsol, la mateixa consellera i el director de Cultura van mantenir amb els treballadors de La Llacuna, se li va oferir el càrrec a un dels professors de l'escola, i que aquest va dir que no.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT