Andorra compleix amb Gal.les i es veurà en semifinals amb Malta

• La selecció mostra el seu potencial i es classifica primera del seu grup a l'Europeu C
LA VALETTA

La selecció va complir amb una nova victòria davant de Gal.les, combinat que mai va donar mostres de ser superior als de Jaume Tomàs. Amb aquest triomf, Andorra s'enfrontarà en les semifinals a Malta, equip que va assolir la classificació en l'última jornada d'ahir, després de vèncer Escòcia per 89-76. En l'altra semifinal es veuran les cares Moldàvia i Dinamarca. Els dos enfrontaments es disputaran divendres a la tarda.

Andorra ja sabia a l'inici del seu partit que si acabava primera del seu grup A el seu rival seria Malta. Els maltesos es van desfer d'Escòcia i van aconseguir un passi a semifinals que no semblava al seu abast. Així, Andorra va sortir a la pista convençut de la classificació, i sense excessiva pressió va dominar d'inici a Gal.les, sense opcions. Tomàs va començar el partit amb el seu cinc de luxe: Galera, Marín, Olcina, Felipe de Oliveira i la seva torre, Casals. El joc va ser tan efectiu com per desmuntar les expectatives gal.leses. Precisament Casals va ser de nou una de les peces clau d'Andorra, el qual va finalitzar el matx amb 12 punts. Ara bé, la resta de l'equip va estar al mateix nivell contra un equip considerablement inferior. Marín va anotar 17 punts per ser el màxim anotador del partit, mentre que Felipe amb 16, va ser un altre dels destacats, també sota cistella.

Ara el rival serà Malta, i en una possible final esperaria Moldàvia o Dinamarca, tot i que els danesos són els autèntics favorits d'aquest Europeu a Malta. Els amfitrions no són un rival de gran entitat, tot i sumar dues victòries, la primera en la jornada inicial davant San Marino (83-51), i l'última ahir contra Escòcia (89-76). Dinamarca ha estat l'equip que ha estat capaç de derrotar Malta per 86-73, prova de la qualitat danesa. Malta, en tot cas, deu ser víctima del joc andorrà. La cita de semifinals serà demà divendres a les 20.15 hores. Andorra ha arribat a aquest punt de la classificació per a la final amb tres victòries en tres partits. Primer va vèncer Moldàvia 73-70 en el partit més ajustat que ha disputat en aquesta primera fase, però va der- rotar amb contundència Gibraltar 51-93. Ahir, la victòria es va veure des del primer minut: en el primer quart Andorra ja guanyava 9-26, mentre que al descans es va arribar amb un claríssim 25-44. En la represa, la claredat d'idees tricolor va continuar fent molt mal a Gal.les, que va marxar al final del tercer quart 41-66, fins al resultat final: 57-87.