PUBLICITAT

La Temporada reduirà un 20% el pressupost

  • Els 325.000 euros d'aquest curs podrien retallar-se fins als 260.000
  • La 16a edició va registrar 3.804 espectadors; Yo-Yo Ma i Brno van fer el ple

ELPERÒDIC

ANDORRA LA VELLA

080720410 musica dana
Mireia Maestre, Maite Cano i Josep Maria Escribano, ahir al comú de la capital, en la presentació del balanç de la Temporada. Foto: ANA

La consellera de Cultura d'Andorra la Vella, Maite Cano, ha explicat, aquest dijous al matí, que el Comú té la voluntat de rebaixar en un 20% el pressupost de la 17a edició de la Temporada de Música i Dansa. Tot i això la responsable de Cultura ha deixat clar que encara no es pot  saber exactament quin percentatge es reduirà en relació el pressupost d'enguany, perquè s'hi està treballant. De la seva banda, el director artístic de la Temporada, Josep Maria Escribano, ha explicat que aquest any s'ha recaptat en concepte d'entrades 31.108 euros i s'han comptabilitzat 3.804 espectadors. En la roda de premsa per fer balanç de la 16a edició, s'ha explicat que de cara a l'any que ve hi haurà alguna actuació de jazz, tot i que no s'ha donat cap més detall. Cano també ha manifestat la voluntat de portar de nou a Andorra Joan Manuel Serrat.

Aquest dimecres al matí s'ha presentat en roda de premsa el balanç de la 16a edició de la Temporada de Música i Dansa d'Andorra la Vella. El director artístic de la temporada, Josep Maria Escribano, ha explicat que aquest any s'han recaptat  31.108 euros en concepte d'entrades. En aquesta edició s'han fet un total de cinc espectacles que han portat al Centre de Congressos d'Andorra la Vella 3.804 espectadors. L'actuació del violoncel·lista Yo-Yo Ma és la que més persones ha aplegat a la sala, 904, en concret, seguida de el Llac dels cignes a càrrec del Ballet i Orquestra del Teatre Nacional de Brno, que va comptar amb 877 espectadors. Segons ha explicat Escribano, cal tenir en compte que en la representació del Llac dels cignes es va haver de sacrificar una filera de la sala, que té una ocupació de 914 butaques.

Durant la roda de premsa Escribano ha subratllat la política d'austeritat que es du a terme per a l'organització d'aquest esdeveniment cultural, i ha dit que probablement es tracti de 'la Temporada de Música i Dansa més barata del món', en relació a la 'qualitat que s'hi presenta'. El responsable de la Temporada ha descrit l'esdeveniment com una proposta artística de primera categoria, fonamentada en la música i la dansa, sobretot la clàssica, tot i que en algunes ocasions s'ha donat cabuda a altres gèneres com és el jazz perquè hi ha una demanda del públic. En aquest sentit, Escribano ha explicat que estan molt condicionats pel nombre d'actuacions, i això fa que no puguin  satisfer tots els gustos. 'El nostre públic té un vot decisiu en el plantejament que fem quan programem la temporada'.

La Temporada es va obrir amb el l'espectacle Béjart Ballet de Laussanne 'una de les companyies que més teatres omple del món' si més no a Europa, segons Escribano, que ha manifestat que aquesta actuació ha estat 'una de les millors que hem tingut al llarg d'aquestes setze temporades'. Es va poder portar a Andorra gràcies a que es desplaçaven a França perquè és una companyia que té una complicació logística molt important, i tal com ha explicat el director artístic, es va poder portar a la capital perquè van entendre que Andorra és un país petit però amb 'ambicions artístiques molt grans'.

Una altra de les actuacions més esperades és la que va oferir el violoncel·lista Yo-yo Ma, un artista que ja va venir en la 5a edició d'aquest esdeveniment cultural. Josep Maria Escribano ha remarcat que aquest artista no va actuar a Barcelona 'una de les grans places de l'Estat espanyol', sinó que només va anar a Madrid i Saragossa.

De la seva banda, la consellera de Cultura i Turisme de la capital, Maite Cano ha avançat alguns detalls sobre la propera temporada. Ha explicat que a la 17a edició de la Temporada de Música i Dansa hi haurà una dotació pressupostària d'un 20% menys en relació al pressupost d'aquesta edició. La responsable de Cultura del Comú d'Andorra la Vella  ha dit que s'intentarà que aquesta retallada no sigui més gran. Cano també ha parlat d'un espectacle de jazz, tot i que no ha donat cap més detall, i ha manifestat la voluntat de portar el cantautor català Joan Manuel Serrat. Sobre aquest darrer punt ha aclarit que encara no està tancada la negociació.

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT