PUBLICITAT

Editada una guia del Camí de Santiago des de la Seu i Viella

  • El decàleg dóna consells per als qui vulguin afrontar el repte
  • També s'ofereix informació sobre allotjament i activitats de l'Any Jacobeu
IGNASI CERVERA
LA SEU D'URGELL

Periodic
Un parell de pelegrins fan el camí de Santiago, entre Astorga i Raval del Camino. Foto: ALBERT BERTRAN

La Secretaria General de Turisme de la Xunta de Galícia ha elaborat una Guia de Consells del Camí de Santiago per facilitar específicament el recorregut des de la Seu d'Urgell, Viella i Lleida. S'hi recullen consells pràctics de pelegrins i de professionals especialitzats en nutrició, esport i senderisme.

La guia consta d'un decàleg de recomanacions estructurat en deu àrees temàtiques. Quant a la planificació del recorregut, es recomana distribuir entre els dies disponibles el nombre de quilòmetres que es recorreran cada dia en funció de la forma física del viatger.

ACTES
La celebració de l'Any Sant a Santiago inclou una programació cultural en la qual participen reconeguts artistes internacionals i gallecs. Per això, pot resultar interessant fer coincidir l'arribada a Galícia amb aquestes actuacions i esdeveniments. Es pot obtenir informació sobre el Camí a les pàgines web Turgalicia, Xacobeo, Catedral de Santiago i Caminosantiago.

Per a l'allotjament, Turgalicia ofereix el Bono Iacobus que permet gaudir d'aquest viatge en cases de turisme rural. A Galícia també es poden trobar albergs cada 10 o 15 quilòmetres, amb preus entre 3 i 12 euros.

Es recomana als viatgers entrenar almenys dos mesos abans de començar el recorregut i fer-ho amb la motxilla carregada, en terrenys amb diferents graus de pujada i baixada i amb el calçat que s'utilitzarà en el camí. El decàleg ofereix consells pràctics sobre el calçat, mitjons i roba, i recomana alguns estris útils, com imperdibles perquè la roba s'assequi penjada de la motxilla mentre es camina o l'ús del bordó, el bastó per marcar el pas.

Abans de començar el recorregut, se suggereix que el calçat estigui domat, almenys amb 50 quilòmetres de marxa prèvia. Per evitar rascades, es recomana posar-se dos parells de mitjons de cotó i sense costures. Pel que fa a la motxilla, no hauria de sobrepassar el 10% del pes corporal. L'alimentació, les cures, la higiene, el descans, la credencial i les recomanacions de seguretat completen el decàleg que cal seguir. El Consell d'Europa ha reconegut el Camí de Santiago com a Gran Itinerari Cultural, i està declarat Patrimoni Mundial per la Unesco. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT