PUBLICITAT

Ubach assegura que els comuns "adulteren" la Llei de la Funció Pública

  • El líder sindical lamenta que les corporacions "se saltin les directrius"
  • La nova plataforma tindrà veu a la taula per renovar la normativa passat l'estiu
CLARA GARNICA
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Membres de la plataforma sindical reparteixen butlletes informatives, ahir. Foto: ORIOL LLAURADÓ

Una de les principals motivacions que van portar als funcionaris comunals a unir-se en una plataforma dins de l'USdA va ser la reivindicació d'una Llei de la Funció Pública justa, que garantís la igualtat entre els treballadors de les set corporacions. Es tracta d'una renovació de la normativa actual que consideren urgent, ja que tal com va denunciar ahir el secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach, s'estan produint constantment "disfuncions de la llei" als comuns. Ubach va manifestar que no es pot consentir que les corporacions "adulterin la Llei de la Funció Pública", limitant aspectes contemplats a normativa actual, com ara el GAdA o els triennis. "Hi ha unes directrius mínimes que cal complir, però cada Comú va pel seu cantó i interpreta la llei com li convé", va lamentar el líder sindical.

Ubach, que va fer aquestes manifestacions durant la tercera jornada de la campanya d'afiliació a la plataforma de funcionaris (que ahir va desplaçar-se fins al comú de Sant Julià), va assegurar que el president de la Taula per a la Llei de la Funció Pública, Bruno Bartolomé, ha acceptat la petició que els treballadors comunals participin en la revisió de la llei.

Aquesta integració es produirà, però, "després de l'estiu", va explicar Ubach. Per la seva part, Laura Rosell, representant de la plataforma per a Sant Julià, va informar que la campanya d'afiliació està sent molt positiva i que ja se superen amb escreix els 500 afiliats. Fins ara han estat al Comú d'Andorra la Vella, al d'Encamp i ahir al de Sant Julià. La setmana que ve els seus integrants (formats per treballadors de la capital, Escaldes, Encamp, Canillo i Sant Julià) es desplaçaran fins a la par- ròquia canillenca. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT