PUBLICITAT

Estancament del nombre d'aturats al mes de juny

  • L'any passat van registrar-se baixades; aquest any els inscrits han augmentat
  • 57 persones reben la prestació per desocupació, dos més que al maig
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El total de persones inscrites al Servei d'Ocupació en situació de desocupació laboral va ser de 564 persones al mes de juny, segons va fer públic ahir el Departament d'Estadística del Govern. Són dades que no milloren la situació del mercat laboral amb relació al mes anterior i que mostren un estancament dels aturats. La xifra representa un increment de cinc persones respecte al maig, i es converteix en la segona xifra més alta mensual des de l'inici de l'any, només superada pel mes d'abril, que coincideix amb el tancament de les pistes d'esquí.

Tot i que l'augment de persones inscrites no és gaire significatiu en comparació al maig, trenca amb la situació viscuda l'any passat pel que fa als inscrits al Servei d'Ocupació del mes de juny. Motivat sobretot per la contractació de personal al sector de l'hostaleria i el comerç per encarar la temporada estival amb garanties, el mes de juny de l'any passat va representar una disminució de 64 persones sense feina en comparació amb el maig. Una situació que no s'ha produït aquest any al primer mes de l'estiu, ja que els inscrits pertanyents al sector de serveis, restauració, protecció i venedors només s'ha rebaixat en dues persones respecte al mes de maig.

En canvi, pel que fa al total de persones inscrites al Servei d'Ocupació, és a dir, comptant també els que volen millorar la seva situació laboral, s'ha produït una petita rebaixa. El nombre total de demandants és de 710 persones, tres menys que al maig.

123 NO QUALIFICATS ATURATS
El grup que registra més demandes de treball és el dels treballadors no qualificats, amb 123 sol.licituds, per només 35 ofertes. Aquest grup va seguit del dels treballadors de serveis, restauració, protecció i venedors, que registren 113 sol.licituds, tot i que en aquest cas les ofertes són superiors a la demanda, ja que es comptabilitzen 130 llocs de treball ofertats. El tercer grup on es registren més demandes és el dels empleats administratius, amb 102 sol.licituds per 28 ofertes.

Del total d'inscrits al Servei d'Ocupació, 286 són dones i 424 homes. Pel que fa a les franges d'edat, la que continua registrant més sol.licituds és la que va dels 26 als 59 anys. Per nacionalitats, la llista d'inscrits l'encapçalen els espanyols amb 235 persones, seguits dels andorrans amb 185 i dels portuguesos amb 143.

57 AJUTS
D'altra banda, el nombre de beneficiaris que reben la prestació social per desocupació involuntària s'ha situat en 57 persones, dues més que al maig. D'aquestes, 46 són homes (el 80%) i 11 dones (poc més del 19%). Per edats, les persones que se situen en la franja d'edat de 40 a 59 anys, són els que més es beneficien d'aquesta ajuda (36 persones), seguides de les que se situen entre els 26 i els 39 anys (12 persones). [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT