PUBLICITAT

El Govern publica recomanacions per prevenir el consum de drogues

  • El PNCD i Joventut enviaran als comuns i als locals nocturns aquests consells
  • Promoció del conductor alternatiu o d'espai sanitari per intoxicacions
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Multitud de joves en un local nocturn. Foto: EL PERIÒDIC

El Govern farà arribar als diferents actors organitzadors de l'oci nocturn, tant els públics com els privats, un seguit de recomanacions per promoure estratègies de prevenció del consum de drogues i per reduir els danys ocasionats pel consum d'alcohol i altres drogues. Amb la finalitat de garantir la seguretat en espais de festes i de grans esdeveniments amb atracció de públic jove, l'Executiu vol fer públic aquests consells perquè tots els implicats hi participin activament.

Es tracta d'una iniciativa del Pla Nacional contra les Drogodependències (PNCD), que té per objectiu prevenir el consum de drogues i reduir els danys associats al consum d'aquestes substàncies. Les recomanacions es faran arribar als comuns i als locals d'oci nocturn.

Des de l'Associació de Locals Nocturns, que encara no han rebut aquest document, no es pronuncien sobre aquest aspecte, en espera de poder valorar-ho i manifesten que encara estan esperant que des del Ministeri d'Interior es contestin sobre l'informe entregat fa un mes en el qual el col.lectiu proposava un llistat de demandes per regular el sector, entre les quals també es reflectia la voluntat de buscar fórmules per evitar les dramàtiques conseqüències derivades dels accidents per consum excessiu d'alcohol i també de l'alteració de l'ordre públic.

GARANTIR LA SEGURETAT
Les recomanacions, que ja es poden consultar a través del web del Govern i del web del Departament de Joventut www.puntjove.ad, es faran arribar a partir d'aquesta setmana als comuns i als diversos agents implicats en el sector de l'oci i la restauració.

En les recomanacions s'inclouen actuacions per reduir els riscos associats al consum d'alcohol, com la promoció del conductor alternatiu. Es posa una especial atenció en el fet que els locals dispensin begudes alcohòliques de manera responsable.

També s'aconsella als propietaris dels locals que disposin de certes mesures com és garantir l'accés a l'aigua freda en diversos punts, així com afavorir un punt d'assistència sanitària per al cas d'intoxicacions. Està clar que quan es parla d'aquestes mesures no només es refereixen a locals d'oci nocturn, sinó a aquells espais que per un temps determinat tenen un ús de festes o grans esdeveniments. Moltes d'aquestes mesures ja estan incorporades en els diferents locals d'oci o espais festius, però d'altres, no. En aquestes mesures també es contemplen tasques de sensibilització i informació. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT