PUBLICITAT

Frick presenta a Espot els avantatges de pertànyer a l'EEE

  • La ministra d'Exteriors de Liechtenstein fa un balanç molt positiu dels 15 anys d'associació amb la UE
  • Una delegació tècnica andorrana visitarà el Principat centreeuropeu per estudiar el seu model d'integració
IAGO ANDREU
ANDORRA LA VELLA


aurelia
Frick i Espot se saluden durant l'última visita del segon a Liechtenstein, el setembre de l'any passat, amb motiu de la signatura de l'acord d'intercanvi d'informacions fiscals. Foto: SFG
La ministra d'Exteriors de Liechtenstein, Aurelia Frick, ha presentat aquest matí al seu homòleg andorrà, Xavier Espot, els avantatges de pertànyer a l'Espai Econòmic Europeu (EEE). Ambdós ministres han mantingut una reunió de treball de prop d'una hora per analitzar l'acostament dels petits estats a la Unió Europea, l'intercanvi d'informacions fiscals i avançar en una cooperació bilateral més profunda.
Frick ha explicat que Liechtenstein fa un balanç molt positiu dels 15 primers anys d'associació amb la Unió Europea i que l'opinió pública del seu país també s'ha anat decantant cap a aquesta visió. "Fa 15 anys hi va haver un debat a Liechtenstein sobre la conveniència o no d'entrar a l'EEE i hi havia gairebé tants partidaris com detractors de fer aquest pas", ha explicat Frick, que també va assegurar que "en aquests moments ja hi ha una majoria que valora positivament el fet de pertànyer a l'EEE".
D'altra banda, tant Frick com Espot van explicar que una delegació andorrana visitarà el Principat centreuropeu per conèixer d'aprop la gestió de l'associació amb Europa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT