PUBLICITAT

Acord per avançar en el procés d'acostament a la UE

  • Bartumeu es reuneix amb el comissari de Mercat Interior i Serveis, Michel Barnier
  • El representant europeu s’ha mostrat totalment disposat a organitzar les reunions tècniques que calguin
bartumeuabrusseles
Bartumeu, Frémont i Barnier, amb la resta de delegacions, avui. Foto: SFG
Andorra i Brussel·les realitzaran reunions tècniques per treballar en l'avenç del procés d'acostament a la Unió Europea. Així es desprèn de la reunió que han mantingut aquest divendres una delegació andorrana encapçalada pel cap de Govern, Jaume Bartumeu, i el representant personal del copríncep francès, Christian Frémont, amb el comissari europeu de Mercat Interior i Serveis, Michel Barnier. Segons informa el Govern en un comunicat, Barnier s’ha mostrat "totalment disposat a organitzar les reunions tècniques que calguin per avançar en la identificació dels punts d’acord i en la resolució de les qüestions que necessitin una major clarificació, des de la lleialtat i la sinceritat d’ambdues parts".
Bartumeu ha exposat a Barnier el procés iniciat per les institucions andorranes que ha comportat la signatura de 17 acords internacionals d’intercanvi d’informació a la demanda, que han permès a Andorra sortir de la llista grisa de l’OCDE d’ençà el 24 de febrer d’aquest any.

El cap de Govern ha explicat també al comissari europeu l’evolució legislativa en l’àmbit de la legislació bancària i financera que ha permès l’adopció de la Llei d’obertura bancària que fa que es puguin instal·lar a Andorra entitats bancàries estrangeres i de la Llei que reforça el paper de l’Institut Nacional Andorrà de Finances per poder establir convenis amb les entitats supervisores bancàries per a la supervisió en base consolidada.

Un altre dels temes que s'han tractat durant la reunió ha estat la negociació de l’acord monetari i la "necessitat de marcar una pausa en el seu tractament amb la finalitat d’avaluar acuradament els aspectes de les directives comunitàries i aquells altres que seran difícilment adaptables al nostre país".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT