PUBLICITAT

28 països participaran al seminari del Moneyval

  • Andorra la Vella acull la reunió anual dels experts contra el blanqueig de capitals
  • El secretari general de l'organisme presidirà les reunions a partir de dilluns
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Bartumeu i Fiñana, el dia del seu jurament com a cap de la UIF. Foto: ANA

El Centre de Congressos d'Andorra la Vella acollirà, a partir de dilluns vinent i durant tota la propera setmana, el seminari anual per a avaluadors del Moneyval, institució del Consell d'Europa supervisora de l'aplicació de mesures contra el blanqueig de diners i el finançament del terrorisme per part dels seus països membres.

El seminari, organitzat per la Unitat d'Intel.ligència Financera (UIF) d'Andorra i el Moneyval, se celebrarà al Principat de dilluns a divendres de la setmana vinent. Hi participaran 40 representants dels 28 països membres del Moneyval, entre ells Andorra, i dels dos països observadors d'aquest organisme depenent del Consell d'Europa.

La Secretaria General del Moneyval estarà representada al seminari pel seu màxim responsable, John Ringguth, que estarà acompanyat del seu equip tècnic i altres experts del camp legal i financer del blanqueig de capitals i finançament del terrorisme. El seminari s'estructurarà en diferents mòduls de treball que es desenvoluparan durant els cinc dies de formació. El seminari comptarà amb la participació d'uns quaranta inscrits dels països membres del Moneyval i del Grup d'Acció Financera (GAFI).

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, participarà dimarts al sopar ofert per l'Executiu i per la UIF als participants al seminari. També hi tindrà un paper destacat el màxim responsable de la UIF, Carles Fiñana, que va jurar el càrrec a final de febrer d'aquest any. Andorra, tant en temps dels govern liberals com ara amb els socialdemòcrates, ha participat sempre activament en les accions del Moneyval, així com en l'assumpció de les directius emanades de l'organisme per a la prevenció i lluita contra el blanqueig. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT