PUBLICITAT

Àlex Vendrell: "El capitalisme ens ha declarat la guerra; ens hem de defensar"

A. LUENGO
ANDORRA LA VELLA

VOCALISTA D'EINA

Segona i última jornada del Testar- rock i debut andorrà d'Eina. Els hereus genètics dels desapareguts Inadaptats --fracció catalana dels Negu Gorriak, Kortatu, Barrikada, per entendre'ns-- compareixen als Serradells amb L'art de la guerra, versió hardcore del clàssic homònim de la literatura bèl.lica que firma Sun Tzu. Tal com sona. El líder de la banda, Àlex Vendrell, aprofita l'ocasió per fer col.locar un míting internacionalista, socialista i revolucionari. Poca broma.

--Inadaptats desapareix del mapa al 2005, i tres anys després neix Eina. ¿Un lífting purament nominal, o un canvi de rumb?

--Més que d'una dissolució, hauríem de parlar de metamorfosi. L'etiqueta d'Inadaptats, els quinze anys de trajectòria, eren segons com un llast. Ja no som els xavals de 17 anys de quan vam crear el grup. Però tampoc no renunciem a l'experiència acumulada.

--Vostè que els coneix bé, ¿en què difereix Eina d'Inadaptats?

--La principal diferència és que Eina concep els discos a partir d'un concepte: cada treball s'inspira en un llibre que considerem cabdal --per començar, L'art de la guerra, del tractadista xinès Sun Tzu-- i entorn del qual s'articulen totes les cançons.

--Musicalment, incorporen bases electròniques i un tast del pop. ¿No serà que l'edat els estova?

--Tant de bo tinguéssim una difusió massiva. Això no té d'entrada res negatiu. ¿Més pop? Home, hem perdut aquell punt de velocitat del hardcore, i ens hem passat als mitjos temps i a ritmes més ballables.

--Eina ha afegit un DJ. ¿Oportunisme?

--Per convicció. Sempre havíem coquetejat amb samplers, però no ens havíem atrevit a fer el salt. Fins ara.

--El primer disc s'inspira en Sun Tzu. El segon, ¿serà igual de guer- rer?

--Treballarem a partir de L'Estat i la revolució, de Lenin, avui pràcticament desconegut però que era un dels llibres favorits de Henry Ford, pare del capitalisme americà.

--L'art de la guerra ens sonarà a la majoria gràcies a la pel.lícula de Wesley Snipes abans que a Sun Tzu. ¿Què té d'actual un tractadista xinès del segle VI aC ?

--L'art de la guerra en realitat ense- nya a resoldre'ls favorablement conflictes --no només la guerra tal com l'entenem-- i si pot ser sense haver de vessar sang al camp de batalla. Avui pràcticament no el coneix ningú, però convé saber que és un dels textos de capçalera dels taurons de les finances.

--¿És una invitació a anar a la guer- ra? ¿Contra qui?

--Estem immersos en una guerra constant: la que el gran capitalisme ens té declarada a la major part de la humanitat. I ara ho veiem més clar que mai. Ens hem de defensar.


[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT