PUBLICITAT

El riu Montaup surt del seu llit i inunda el centre urbà de Canillo

  • Fins a 60 litres per metre quadrat d'aigua i pedra durant mitja hora van arrossegar grans rocs
  • L'edifici de les escoles, totes les cases dels carrers cèntrics i tres vehicles van ser enfangats
10072010riuada 615
Els rocs arrosegats es dipositen a la zona alta del nucli urbà de Canillo. Foto: ORIOL LLAURADÓ

PEPA GALLEGO
CANILLO

El fenomen natural és el mateix que va provocar el desbordament del riu Runer i que va inundar les instal.lacions de la duana, en agost de fa dos anys. Així ho va explicar, el cap de Protecció Civil, Francesc Areny. La tempesta de mitja hora que va caure ahir a partir de les 18.30 hores, acompanyada de pedregada va provocar una forta cortina d'aigua de 60 litres per metre quadrat que va provocar l'arrossegament de grans rocs des de la zona de la Vall del Riu que van taponar el riu Montaup a la part alta del casc antic de Canillo. Aquest tap va provocar el desbordament del riu pels carrers Majors i Roda inundant tota aquesta part de la població. "Van ser unes precipitacions molt violentes que van caure en aquesta zona amb un alt desnivell", va manifestar Areny.

Nombrosos danys materials i per sort, cap de personal. El principal, el riu del llit, que ha estat destruït per molts rocs i que ha de ser restaurat. La resta danys són particulars, les escoles d'aquesta part alta també van ser danyades, així com pràcticament tots els habitatges dels dos carrers esmentats i d'altres pròxims tenien els seus soterranis inundats i enfangats, així com tres vehicles que estaven estacionats i que van ser arrossegats per la força de l'aigua i de les pedres que baixaven.

OBJECTIU: REFER EL LLIT
Les tasques que ahir després de les 19.00 hores es van iniciar estan enfocades a la restauració del cabal del riu per reconduir-lo. Aquests treballs van ser iniciats ahir per màquines i camions d'empreses privades, que van començar a treure els grans rocs del cabal. Aquest llit ha de quedar completament net perquè el riu torni al seu recorregut natural. La resta dels treballs serà la neteja dels carrers que ahir van ser envaïts per grans pedres que es van anar dipositant.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT