PUBLICITAT

La fiscalia arxiva la denúncia pel buidatge de Tavascan

  • De l'informe es desprèn que l'empresa Endesa Generación tenia tots els permisos en regla
  • Afirma que en 15 dies el tram del riu ja es trobava igual que abans de buidar la presa
EL PERIÒDIC
LLADORRE

Periodic
El buidatge de la presa de Tavascan que va fer Endesa, a l'octubre. Foto: ACN

La fiscalia de Lleida ha arxivat la denuncia presentada per l'entitat ecologista Ipcena per un delicte ambiental al riu Noguera de Cardós i a la presa de Tavascan com a conseqüència del seu buidatge els dies 14 i 15 d'octubre. Segons ha pogut saber l'ACN, que ha accedit a la sentència, la fiscalia ha arxivat el cas en no trobar indicis de delicte.

De l'informe es desprèn que l'empresa Endesa Generación tenia tots els permisos en regla i que les característiques d'aquesta presa fan que sigui necessari el buidatge total pel seu manteniment. L'informe dictamina que es van recuperar 28 truites mortes, se'n van salvar 83 i que als pocs dies els ecosistemes ja s'havien recuperat.

L'entitat ecologista Ipcena va denunciar que la presa i un tram de deu quilòmetres del riu Noguera de Cardós havien patit danys catastròfics pel buidatge de l'embassament. La fiscalia descriu un informe presentat per Endesa Generación i diu que als 15 dies del buidatge de la presa "el tram de riu ja es trobava als mateixos nivells d'abans del buidatge i solament faltava per tornar al seu estat original els punts més propers a la presa". I hi afegeix que aquest informe ja el tenia previst redactar l'empresa elèctrica abans del buidatge.

Pel que fa a la reproducció de truita no és detecta un mes després al buidatge cap alteració. I les truites que van recuperar mortes els dies del buidatge a dins o fora de la presa Endesa Generación les va comptabilitzar en 28. De l'informe dels agents rurals se'n desprèn que l'afectació amb danys causats a l'equilibri dels sistemes naturals era en un tram d'uns cinc quilòmetres però "no sent causa directa de cap irregularitat en el moment del buidatge".



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT