PUBLICITAT

La capital adapta 451.965 m2 per mantenir viu el projecte Foster

  • El Comú treballa en les al.legacions dels propietaris, que no posen en perill l'obra
  • Casa Molines podrà presentar la iniciativa a la corporació a partir de final d'agost
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

El projecte urbanístic que l'arquitecte Norman Foster va projectar a principi del 2008 a la zona de la Margineda continua viu, malgrat la declaració del Govern de dos espais protegits a l'espai d'actuació. La importància d'aquest projecte, l'impuls econòmic i comercial que pot suposar per la zona (ubicada entre Santa Coloma i Sant Julià de Lòria), així com l'interès dels propietaris majoritaris dels entorns, Casa Molines, ha portat el Comú d'Andorra la Vella a efectuar un complex treball d'adaptació de la zona, que ha afectat un total de 451.965 metres quadrats.

Actualment, els tècnics del Departament d'Urbanisme d'Andorra la Vella estan ultimant i revisant les al.legacions presentades per la desena de propietaris implicats, (tot i que la majoria dels terrenys pertanyen a Casa Molines). Són "matisos i ajustaments, res substancial i que no es pugui solucionar", va assegurar un dels tècnics de la corporació de la capital.

D'aquesta manera, i si continua la voluntat de tots els propietaris de presentar un projecte unitari i comú, aquest arribarà a les mans de la corporació en forma de pla parcial "entre el mes d'agost i setembre", segons van informar les fonts comunals. Casa Molines, per la seva part, va reiterar a aquest rotatiu la voluntat ferma de donar vida a aquest projecte: "Hi estem treballant i volem que tot continuï igual". És a dir, igual que abans que el Govern decretés dues zones de la Margineda bé d'interès natural i cultural, el pont i els jaciments de la Roureda, i prohibís conseqüentment cap construcció als seus entorns.

El projecte de Foster contempla una zona arquitectònica singular, amb habitatges, centres d'oci, de cultura, de treball i de natura.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT