Casal, amb rècord, i Navarro vencen en la Travessa

• La plusmarca de Ferran Teixidó de l'any passat a la cursa encampadana de 2h 36min, superada pels quatre primers corredors
ENCAMP

Dia perfecte a Encamp per acollir la 26a edició de la Travessa d'Encamp El Tomb del Forcat en una jornada en què en categoria masculina es va batre el registre del circuit llarg de 21 quilòmetres, amb victòria del cor- redor de l'equip de la FAM Óscar Casal, en un temps espectacular de 2h 29min 50s, baixant fins i tot de les dues hores i mitja i deixant en res l'anterior plusmarca de la cursa, en mans de Ferran Teixidó (FAM) des de l'edició anterior amb 2h 36min. Quatre andorrans es van situar entre els cinc primers, i els quatre primers corredors van polvoritzar la marca de l'any passat, en una carrera en què en categoria femenina va vèncer Rosa Navarro (Fa Sol Bicis), amb un crono de 3h 13min 35s. La primera andorrana va ser Pilar Gutiérrez (Club Pirinenc, CPA), en cinquena posició amb un temps de 3h 42min 15s.

L'anterior plusmarca de Ferran Teixidó es va batre ahir sense aparents dificultats pels quatre primers classificats de la cursa llarga de la Travessa d'Encamp, la de 21 km amb l'ascensió al Cap de les Agols (2.680m) i al Pic de la cresta de Gargantillar (2.740m). El guanyador Casal, Xavi Teixidó (FAM, 2h 32min 40s), Jordi Palomares (Cerdanya, 2h 33min 53s) i el mateix Ferran Teixidó (FAM, 2h 35min 08s) van ser els protagonistes de l'elit a la cursa llarga de la Travessa que va comptar amb 96 dels 160 participants totals. 42 van córrer a la cursa de 13km, mentre que més d'una vintena ho van fer a la cursa popular que arribava al llac d'Engolasters des de la Plaça dels Arínsols encampadana, d'on es va donar la sortida de totes les tres curses.

INKA BELLÉS VENÇ ALS 13 KM
El protagonisme dels corredors andorrans, a banda del domini masculí a la cursa llarga de 21 quilòmetres, va estar també a la carrera de 13, on en categoria femenina es va imposar la jove Inka Bellés (CPA, i membre de l'equip d'esquí de muntanya de la FAM), mentre que la seva companya, Laia Coma també va ser al podi, amb la tercera posició. Segona classificada va ser Núria Amoràs. Per altra part, en categoria masculina es va imposar David Galera, seguit d'Alberto Martínez i Oriol Beltrán. Aquest circuit pujava fins al Refugi dels Agols.