Domini marroquí en un Mig Fons d'Andorra amb molta calor

• Més de 300 atletes omplen els 10 km en què s'imposen el marroquí El Amri i la catalana Sosa
RAFA MORA

El moment de la sortida, ahir al costat de l'Estadi Comunal. Foto: ORIOL LLAURADÓ

Ahir es va disputar una nova edició del tradicional Mig Fons d'Andorra, amb una participació de més de 300 atletes, amb victòria del marroquí Khalid El Amri, del Medilast Lleida, equip que va dominar també amb la segona posició del seu compatriota, Elhoussne Essaali. A banda del compliment dels pronòstics que donaven com a favorits els marroquins, el primer andorrà va ser Alan Manchado, del Amics Atletisme Andorra, que va arribar sisè, mentre que setè va acabar Ricard Verge, del Club Atletisme Assegurances Doval. En categoria femenina es va imposar la catalana Mireia Sosa per davant de la gran favorita, Meritxell Calduch. La prova va estar marcada per la forta calor i pels més de 300 atletes que es van donar cita a les 10.00 del matí a l'Estadi Comunal per afrontar els 10 km de la cursa, en un dia en què turistes i curiosos van veure passar pels carrers de la capital una contínua filera de corredors lluitant contra un asfalt abrasador.

El Amri i Essaali van marcar un ritme infernal des de l'inici, i abans del primer quilòmetre ja portaven una diferència important respecte a un grup de diversos corredors no tan explosius. Semblava que potser algun dels dos marroquins pagaria l'excés, però no va ser així. Al quilòmetre cinc, El Amri va deixar el seu company d'equip, que començava a patir l'esforç inicial. Encara i tot, Essaali va poder mantenir la distància del seu màxim perseguidor, Eusebio Rosa, per arribar a la meta segon per darrere d'El Amri. El guanyador va fer un temps de 31min 49s i una cursa en què va cobrir cada quilòmetre a 3min 11s. El seu compatriota, segon classificat, va acabar amb un temps de 33min 03s, mentre que Rosa va ser tercer amb 33min 18s.

En categoria femenina la victòria va ser per a la catalana Mireia Sosa, amb un excepcional crono de 38min 00s, mentre que Meritxell Calduch, corredora del FC Barcelona, va arribar a la meta de l'Estadi Comunal a 38s de Sosa. Tot i no poder revalidar el triomf de la temporada passada, Calduch va demostrar un bon nivell de forma tot i haver estat mare fa només uns mesos. En tercera posició va arribar Susana López, amb un temps de 39min 20s en una categoria femenina sènior en què hi van participar una vintena d'atletes.

MANCHADO, EL PRIMER ANDORRÀ
La presència andorrana entre els corredors aspirants a les primeres places del Mig Fons, tot i ser escassa, va acabar amb Alan Manchado, de l'Amics Atletisme Andorra, en una molt bona sisena posició. El seu crono de 35min 37s no va estar gaire lluny del podi final --33min 18s, el temps de la tercera plaça--. El mateix li va ocórrer a Ricard Verge, del Club Atletisme Assegurances Doval (CAAD), l'organitzador de la prova, que va ser setè just per darrere de Manchado amb un crono de 36min 01s. El següent corredor del Principat en la classificació final va ser Gerard Jove, també del CAAD, que va entrar en meta en la 37a posició, amb 40min 25s. [email protected]