PUBLICITAT

Tudel fa història en ser la primera andorrana en acabar el Giro

  • La corredora del Bizkaia Durango finalitza 58a a la general, "molt cansada però feliç"
EL PERIÒDIC
MONZA

Periodic
El podi del Giro, amb Abbott, Arndt i Guderzo, ahir a Monza. Foto: WWW.SPORTIMAGEN.COM

Córrer un Giro d'Itàlia és complicat, però encara més és acabar-ho. Ariadna Tudel (Bizkaia Durango) estava ahir en un núvol per haver finalitzar per primera vegada la ronda italiana. Aquesta és la primera vegada que una ciclista del Principat compleix amb aquesta prova de deu etapes, una de les més dures del món del ciclisme professional femení. Tudel va assegurar ahir que es trobava "molt cansada però molt feliç" per haver assolit aquesta fita, i per la 58a posició a la classificació general final.

La desena i última etapa va cobrir 115km a una mitjana de velocitat de 45km/h, una autèntica bogeria que Tudel es veia venir a l'inici del dia. "Tots els dies sortíem al màxim, a 180 pulsacions, i avui --per ahir-- estava realment cansada". L'andorrana ha complert un somni en poder acabar la cursa italiana, i assegura que el més dur va ser el dia previ a la pujada del mític Stelvio. "Pensava que sortiríem més tranquil.les perquè al dia següent era l'Stelvio, però res d'això, com sempre vam anar a totes". Tudel va assumir "l'altre nivell" de les primeres classificades, amb la qual cosa justificava les grans diferències que hi ha hagut durant tot el Giro entre les capdavanteres i la resta, amb distàncies de més de 20 minuts per etapa.

Pel que fa al fet de fer història a Andorra amb la seva finalització del Giro, Tudel va dir que estava "massa cansada per pensar-ho", tot i que va dir que es trobava molt "feliç". La pròxima cita de l'andorrana serà al Trofeu d'Or de París, al mes d'agost, després d'uns dies de descans que agafarà ara després d'una intensa temporada.

TRIOMF FINAL DE MARA ABBOTT
La nord-americana Mara Abbot va ser la protagonista de l'última jornada en proclamar-se campiona. Abbott va avançar en la general Judith Arndt en 2min 05s, mentre que tercera va ser la italiana Tatiana Guderzo a 3min 05s. Ariadna Tudel, 58a, va acabar a 2h 03min 09s, amb més de 27 hores de ciclisme en les cames en deu intenses jornades. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT