PUBLICITAT

El ridícul del Comunal creix

  • La prestigiosa revista 'France Football' publica una doble pàgina on es delaten les carències andorranes en futbol El Pidasa Santa Coloma espera un canvi a partir de la suspensió del seu duel amb el Birkirkara maltès
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

El monumental ridícul del partit d'anada de la Champions League, aquell partit entre el Pidasa FC Santa Coloma que no es va disputar davant del Birkirkara FC de Malta fa tres setmanes, creix. Aquest augment del ridícul ve unit al fet que la revista France Football, una de les més prestigioses publicacions de l'esport rei internacionalment parlant, va publicar en la seva edició del 6 de juliol passat un extens reportatge a doble pàgina en què es pregunta qui té la responsabilitat en el desgavell d'aquell fatídic dia en què l'equip maltès es va negar a jugar el partit i va aconseguir, no sols derrotar el Pidasa als despatxos (0-3), sinó que la UEFA sancionés el club colomenc amb 10.000 euros. Tot això, per culpa d'un terreny de joc de l'Estadi Comunal en un lamentable estat, sense que la gespa estigués ferma i amb unes clarianes pròpies d'un camp de patates.

L'article qüestiona la situació que es va crear: "Qui ha de sancionar la negligència de les autoritats andorranes que van preferir mantenir les tradicionals festes de primavera en aquest mateix estadi (Campionat Europeu de Policies i Bombers, festes esportives de les escoles, etc.) abans que protegir la gespa". Clar i contundent, al text el president del club, Alain Molné, el vicepresident, Xavi Torné, i l'entrenador Xavi Roura, analitzen la situació des de diferents punts de vista. El del president Molné és econòmic, considerant com a inassumible la sanció, argumentant que el pressupost no supera els 170.000 euros, tancant la qüestió amb claredat: "És un cop terrible" . La versió del vicepresident va directament al quid de la qüestió, que és el terreny de joc que comparteixen entre tots els equips de la Lliga andorrana. "¿Coneixeu algun indret en què tres equips preparin la seva participació europea a la mateixa hora en el mateix lloc?", pregunta Torné al periodista: "No", respon aquell.

El text continua amb una referència a les instal.lacions per jugar a futbol que té el Principat: "Ja fa molt de temps que els clubs an- dorrans i la seva federació reclamen un terreny digne, però el Govern d'Andorra, marcat per la crisi econòmica, prefereix encara atenir-se a una política esportiva multidisciplinària enlloc de llançar-se a la construcció costosa d'un estadi per desenvolupar-hi només futbol" . I continua: "Aquí el metre quadrat de terreny es negocia entre 10 i 12.000 euros". En aquest sentit, Torné hi afegeix: "Malgrat tenir més de 2.500 llicències, el futbol d'aquí està marginat. Aquesta decisió de la UEFA pot ser bona si això permet fer canviar les coses, sinó el futbol andorrà té el risc d'aquí a molt poc de desaparèixer de les competicions internacionals".

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT