PUBLICITAT

Bartumeu reitera el suport d'Andorra a la marca Pirineus

  • El líder de l'Executiu confirma a Malvy la disposició d'impulsar l'eix viari E-9
  • La CTP presentarà a l'octubre les conclusions de l'observatori climàtic
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els representants del Consell Regional de Migdia-Pirineus, a l'esquerra, amb membres de l'Executiu, ahir. Foto: ORIOL LLAURADÓ

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, es va entrevistar ahir al matí amb el president del Consell Regional de Migdia-Pirineus, Martin Malvy, per tractar diverses qüestions relacionades amb la col.laboració entre Andorra i la regió del Sud de França. Entre aquestes va estar sobre la taula la imminent iniciativa per promocionar la marca Pirineus, un objectiu recordat per Malvy davant el qual Bartumeu va reiterar el suport del Principat amb vistes a aquest projecte a desenvolupar durant l'actual presidència de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP).

De fet, el Govern va informar en un comunicat de premsa posterior a la reunió com el representant de Migdia-Pirineus va ressaltar "el paper destacat que Andorra ha de jugar en el nou consorci de la Comunitat de Treball dels Pirineus" i "el suport que en tot moment" ha donat el Principat a aquesta fita. El mateix Malvy va afirmar en sortir de la reunió com un dels reptes per potenciar en el seu conjunt aquest àmbit geogràfic és la millora de comunicacions. En aquest sentit, Bartumeu va reafirmar al president del Consell Regional "el suport d'Andorra a l'eix viari E-9, de la mateixa manera que ho va fer el dijous passat als alcaldes catalans i integrants de la plataforma catalanofrancesa" de visita al Principat.

MILLORES DEL TRANSPORT
Bartumeu va explicar com Andorra se suma a la demanda de prolongar l'autovia des de Tarascon fins a Ax Les Termes per tal de facilitar l'arribada al Túnel del Puymorens i a Andorra. En referència a les comunicacions ferroviàries, el cap de Govern va manifestar la seva "satisfacció" per l'aposta del Consell Regional pel manteniment de la línia de tren entre Foix i l'Ospitalet, "amb la seva renovació, convertint l'estació d'An- dorra-Ospitalet en una porta d'entrada pel Principat".

A la reunió de treball també hi van ser presents, per part d'Andorra, el ministre d'Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, i el ministre de Turisme, Comerç i Indústria, Claudi Benet. Per part francesa, el vicepresident de la CTP, Marc Carballido, va acompanyar Malvy en la seva reunió amb els representants andorrans.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT