PUBLICITAT

La taula de la Funció Pública proposa que els eventuals passin a ser funcionaris interins

  • La finalitat és equiparar els seus drets a la resta de funcioaris
  • Aquesta és la segona reunió, a l'espera que el 27 d'aquest mes es continui avançant
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


La taula per a la reforma de la Funció Pública, reunida aquest dimarts per segona vegada, ha proposat que els eventuals de l'Administració General passin a ser funcionaris interins, per tal d'equiparar els seus drets a la resta de funcionaris i perquè hagin de ser escollits mitjançant un edicte públic. Així ho ha explicat el portaveu de la plataforma dels sindicats de la Funció Pública, Joan Torra, que ha afegit que el Govern ha comptabilitzat en 300 els actuals eventuals de l'Administració General, i que considera que aquesta mesura posarà fi a la precarietat laboral que hi ha entre aquest col·lectiu. Durant la reunió també s'ha parlat de flexibilitzar el procediment pel qual es poden demanar excedències o jubilacions, i també s'ha proposat la creació dels còmputs horaris que ha de fer cada funcionari anualment per tal que hi hagi una millor organització i previsió de les persones que es necessiten per a cada tasca.
Joan Torra ha explicat que el Govern ha proposat que els eventuals passin a ser funcionaris interins, i que els sindicats ho veuen amb bons ulls. Per aquest motiu, s'ha acordat que de cara a la propera reunió ja es presentarà el nou redactat d'aquest aspecte de la Llei de la Funció Pública.

Torra ha explicat que la condició d'eventual s'entén per cobrir una plaça d'uns mesos, però ha lamentat que hi hagi eventuals en aquesta condició des de fa anys "cobrint una plaça necessària que s'hagués hagut de treure a concurs públic". Amb la proposta sorgida a la taula, tant els eventuals com els funcionaris podran gaudir dels mateixos drets, com ara els triennis, i el sistema de contractació també s'equipararia, perquè s'obligaria a fer amb un edicte públic o a través de selecció i promoció.

Durant la reunió d'aquest dimarts al matí també s'ha tractat la necessitat d'organitzar-se a partir dels còmputs horaris anuals dels funcionaris. Segons Torra, actualment els còmputs no es tenen em compte i pot passar que un funcionari faci més hores a l'any de les que li pertoquen. Si s'introdueix aquesta demanda històrica per part dels sindicats, Torra ha dit que s'obligaria a fer una previsió a les diferents direccions.

D'altra banda, s'ha proposat flexibilitzar la qüestió de les excedències i de les jubilacions, per tal que hi hagi més situacions administratives, i que el tràmit no sigui tan feixuc. Aquest tema, juntament amb les incompatibilitats dels funcionaris, es tractarà amb més profunditat en la propera reunió, prevista per al dia 27 d'aquest mes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT