L'Engordany, campió de la Copa LAB en un dia total de bàsquet

• El BC Encamp es queda sense opcions en la final, on perd 78-41

La final entre l'Engordany i l'Encamp, ahir al Joan Alay. Foto: ÀLEX LARA

El nou format de la Copa LAB va oferir ahir un dia complet de bàsquet a Andorra. El pavelló Joan Alay es va vestir de festa del bàsquet per coronar la UE Engordany, que es va imposar en la final al BC Encamp: 78-41.

La jornada va començar a les deu del matí, amb partits de dues parts de deu minuts que permetia a tots els equips la màxima exigència i el descans posterior per als següents enfrontaments. L'Engordany va obrir la fase regular al grup A contra el BC Femení, a qui va guanyar 18-35. Després es va imposar 35-25 al BC In Principat, el gran rival, i llavors va aconseguir el passi a la final. L'In Principat havia vençut el Femení per 14-38.

Al grup B, l'altre finalista havia de sortir d'entre el BC Encamp, el Filand i el Naturlàndia Insitu. En el primer partit, l'Encamp va derrotar el Filand per 34-23, mentre que en el segon duel dels encampadans, la victòria contra el Naturlàndia Insitu per 37-27 els hi donava el bitllet per a la final. En l'altre matx entre Filand i Naturlàndia, el triomf va ser per als primers per 56-45.

La final, jugada amb el temps reglamentari d'un partit de bàsquet, va coronar des del principi l'Engordany, que no va donar opcions a l'Encamp. Així, el triomf per 78-41 els hi donava el títol de campió.

Ara la FAB ha d'analitzar aquest format de competició, que en principi sembla que ha agradat. Després de saber el pensament dels clubs, decidiran si fer alguna variació o no.