PUBLICITAT

Jaume Tomàs: "Que juguin al River B és clar que em serveix"

RAFA MORA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Instruccions Tomàs, durant un temps mort a l'Europeu passat . Foto: MALCOLM SAMMUT

Jaume Tomàs du el bàsquet a la sang. Ha tornat de l'Europeu C de Malta i ja té el cap en el futur immediat, que per a la selecció no és altra data que 2013, en la pròxima cita europea. Sap que sense previsió no va enlloc, i té molt clar que la tricolor és ara en un moment clau. Només vol minuts per als jugadors i motivació.

--Una selecció amb molta gent nova, i medalla de plata.

--Ens ha sortit millor del que esperàvem, estem en un període de transició i no ens havíem d'obsessionar per donar entrada a jugadors joves. Els veterans han estat la columna vertebral, però la resta ha tingut minuts i van creixent.

--Que Galera sigui MVP del torneig i al cinc inicial, ¿és un símptoma del nivell del combinat?

--Són coses molt relatives. Galera és com un fill adoptiu per mi, el conec i s'ho mereix, ha evolucionat sobretot mentalment i des de fa tres o quatre anys que és menys egoista i treballa per l'equip. Desprèn la imatge de líder i això la resta d'entrenadors ho van valorar per sobre de les estadístiques. A més, és importantíssim en l'equip. Un detall: quan van dir el cinc inicial, ell ho va dedicar als seus companys, mentre que els altres quatre jugadors, no.

--Amb tot, Galera no jugarà al River, possiblement ho farà al River B. ¿A vostè, li serveix?

--És clar que em serveix. Em serveix que juguin tots on sigui, fins i tot al River B. El fet que el primer equip del River sigui a LEB Plata és anecdòtic, perquè la selecció sempre s'ha nodrit de jugadors de Catalana.

--¿En què afectarà el canvi de rumb del River i d'alguns jugadors?

--Per això treballem de cara al 2013, perquè m'ensumo el que pot passar i no em puc confiar, i per això trec jugadors de la base. El carnet d'identitat mana i d'aquí al 2013 no sabem què faran Casals, Dani Marín, Felipe, Olcina o el mateix Galera.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT