PUBLICITAT

López compareixerà per il.lustrar el nou IVA

  • La Comissió d'Economia i Finances acollirà l'acte el setembre
  • Els consellers acorden no tornar-se a reunir fins al nou període de sessions
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La recent compareixença de López davant la Comissió d'Economia. Foto: ANA / M.T.

La Comissió Legislativa de Finances i Pressupost va acceptar ahir la demanda de compareixença del ministre d'Economia i Finances, Pere López, per informar del Projecte de llei de l'IVA, que tindrà lloc durant la primera setmana de setembre. Aquesta sessió serà pocs mesos després que el mateix ministre López comparegués per detallar les obligacions comptables, per la qual cosa va rebre crítiques de CR i ApC: al Consell, ja havien quedat paleses les diferències. En el cas de l'IVA, però, la finalitat serà ampliar la informació per tractar en comissió el futur IVA del 4,5%, així com el reduït de l'1%, uns percentatges que van baixar mig punt respecte les previsions, per no augmentar la pressió fiscal, una de les principals demandes.

PERÍODE ESTIVAL La Comissió també va acordar no tornar-se a reunir fins al nou període de sessions. Durant l'estiu, però, s'ha previst que el Govern vagi complementant la informació econòmica del marc fiscal als grups parlamentaris.

Des del Grup Parlamentari Reformista, Jaume Serra va afirmar que la voluntat és que durant la compareixença s'expliquin les motivacions que han portat el Govern a fixar l'IVA al 4,5%, tal com va avançar el ministre. Serra ja s'havia mostrat crític amb la memòria explicativa que acompanya el Projecte de llei de l'IVA, qualificant-la de minsa. Des d'Andorra pel Canvi, Eusebi Nomen va assenyalar que no hi ha cap estudi de l'impacte que aquest tipus tindrà sobre l'economia andorrana, així com l'impacte lobal de tots els nous impostos. Nomen va afirmar que també vol conèixer la voluntat del Govern amb relació a l'IRPF. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT