PUBLICITAT

Un Matecosa il.lusionat juga a Finlàndia l'Europa League

  • Miguel Ruiz i Quim Salvat debutaran a l'onze titular davant del MYPA-47
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El Matecosa celebra el pas de ronda a la Champions, el 2009. Foto: TONY LARA

El Matecosa Sant Julià s'estrena avui (19.00 hora local, 18.00 a Andorra) en la segona fase de l'Europa League i ho fa molt lluny de casa, a Finlàndia, on s'enfrontarà al Myllykosken Pallo-47 (MYPA-47) de la localitat de Kouvola. El conjunt lauredià viatja amb molta il.lusió a la cita finlandesa, en la qual el tècnic Julio Ferreros inclourà dues novetats en l'onze inicial, les del defensa Miguel Ruiz i el davanter Quim Salvat. També inclou a la convocatòria el jove Imanol, a més dels altres dos fitxatges per la nova temporada, Ivan Carvalho i el porter Friday, tot i que aquest continuarà a l'ombra de Guille Burgos. Víctor Hugo, Perianes i Gabi Riera continuen lesionats.

Aquest matx de l'Europa League té la importància capital de servir de principal test per al Matecosa, per saber com ha preparat aquesta important fita el club lauredià, a la qual arriba "en un bon moment", segons el tècnic Ferreros, i amb dos partits en les últimes dues setmanes que han acabat per perfilar l'equip. "Pel que hem treballat en aquestes últimes setmanes, estem bé de velocitat, hem treballat molt i arribem motivats, encara que, com sempre, amb les nostres limitacions". Per al Matecosa, aquesta és una nova ocasió per intentar arribar el més lluny possible, sobretot després del record que va deixar la Champions League de la temporada passada, quan els andorrans van superar una ronda en eliminar el Tre Fiori de San Marino, amb la qual cosa van entrar en la història del futbol del país en ser el primer equip del Principat que superava una ronda a la màxima categoria del futbol europeu.

"Estem motivats, com sempre que juguem a Europa, i esperem un bon resultat que sigui ajustat per arribar a casa amb opcions de passar l'eliminatòria". Així de clar es va mostrar Ferreros, que va anunciar el seu onze inicial, amb Guille Burgos sota pals, una defensa de quatre amb Jael a la dreta, Ruiz i Varela al centre i Walter a l'esquerra; amb una altra línia de quatre al davant amb Pinto a la dreta, Edu i Xinos al centre i a l'esquerra Matamala, i al davant, Quim Salvat i Sebas Gómez.

El MYPA-47 és un equip "bastant professional", segons Ferreros, "amb jugadors estrangers de qualitat i molt físics". El tècnic lauredià destaca de l'equip entrenat per Janne Lindberg el canadenc Tosaint Ricketts --"un jugador molt ràpid", assegura Ferreros--, a més del davanter Maxim Votinov, un jugador de 22 anys i 1,90 m "molt perillós". A més, Ferreros destaca la qualitat del conjunt finlandès en jugades a pilota aturada. "Com sempre que juguem a Europa, haurem de disputar el partit al 200%, perquè aquí no valen mitges tintes", clou l'entrenador de l'equip lauredià. El partit es disputa al Saviniemi Football Stadium.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT