PUBLICITAT

L'ambaixador francès ofereix el suport gal per a l'encaix amb la UE

  • Bartumeu agraeix el gest i ho situa com a la "confirmació" de la millora en les relacions
M. R.
ANDORRA LA VELLA

enbaixada
L'aspecte d'ahir del jardí de l'ambaixada francesa, que va acollir la recepció per al Catorze de Juliol. Foto: ORIOL LLAURADÓ

El nou ambaixador francès, Jean-Pierre Berçot, que durant els últims dies ha estat entrevistant-se amb els principals representants del Principat, va ser ahir el protagonista de la recepció amb motiu de la Festa Nacional del país veí del nord, un acte que va aprofitar per destacar la seva predisposició per "recórrer al costat del Principat amic el camí que ha de conduir a l'encaix amb l'esfera europea". Aquest va ser un gest que el cap de Govern, Jaume Bartumeu, va agrair, tot destacant com la trobada mantinguda a principis de setmana a l'edifici de Govern l'oferiment ja estava sobre la taula, i situant l'ajuda veïna com a "la confirmació que les relacions amb França no solament han millorat, sinó que van en la línia de trobar un suport més explícit" al futur acord d'associació ad hoc amb la UE.

El mateix Berçot va mostrar-se conscient de "la importància" que té per Andorra "la conclusió del millor acord que dugui al concert de les nacions, tot assegurant la preservació de la vostra identitat, la vostra cultura i la vostra governació". Aquestes paraules, de fet, van ser pronunciades en català pel diplomàtic, que va articular la meitat del seu discurs en la llengua oficial del Principat en un gest que tots els assistents van valorar molt positivament. Berçot va aprofitar aquesta picada d'ullet per prosseguir el seu discurs fent referència a l'àmbit cultural i educatiu, assenyalant la seva voluntat que cada cop siguin més els batxillers francesos que cursin estudis superiors en aquell país.

L'ambaixador francès va afirmar davant d'autoritats gales i andorranes, així com representants del teixit socioeconòmic del Principat i representants també de la comunitat espanyola, que l'"acció cultural" serà una de les seves prioritats, ja que "permet apropar Andorra a les evolucions, els corrents punyents i els grans moviments que componen la vida cultural francesa" i, juntament amb la formació en aquesta llengua, constitueix "la millor garantia de perennitat dels esforços realitzats al llarg de nombrosos anys al Principat".

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT