PUBLICITAT

López iniciarà la setmana vinent els contactes amb ApC pel Pressupost

  • El Govern ja ha aprovat les directrius i les ha enviat a les entitats parapúbliques
  • Les línies mestres del projecte de llei es presentaran a final del mes de setembre
MARC RODRÍGUEZ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El president del Grup Parlamentari d'ApC, Eusebi Nomen, amb el ministre Pere López. Foto: ONA MORANTE

Si algú en tenia algun dubte, ahir va quedar clar que la voluntat del Govern socialdemòcrata és la de negociar les línies mestres del projecte de llei de Pressupost de l'any vinent amb el Grup Parlamentari d'ApC, un pas que podria ser determinant a l'hora d'evitar unes eleccions anticipades a les quals cap dels agents polítics del país vol arribar, almenys segons les declaracions oficials, si aquestes converses arriben a bon port. Així ho va confirmar el titular d'Economia i Finances, Pere López, durant la seva compareixença posterior al Consell de Ministres, avançant també que serà la setmana vinent quan, amb molta probabilitat, es produeixi

"una reunió amb ApC per analitzar el primer document".

Aquest primer document base no és altre que el que inclou les directrius del Projecte de llei de Pressupost 2011, un text que va ser aprovat durant la penúltima sessió del Consell de Ministres, la realitzada la setmana passada. Un cop aprovades aquestes directrius, el Govern ja ha procedit a comunicar-les a les diferents entitats parapúbliques i tots els actors implicats en el funcionament pressupostari de l'Estat.

L'objectiu en un primer estadi és el de "conèixer la situació dels departaments" que hauran de veure reflectits en els comptes de l'estat els diners suficients per garantir-ne el funcionament, per tal de procedir posteriorment a la redacció del text que els consellers amb presència a la Casa de la Vall hauran o no de validar. De fet, si el Pressupost per a l'any vinent no prospera, el cap de Govern, Jaume Bartumeu, ja va anunciar en repetides ocasions que no tindrà cap més remei que convocar eleccions anticipades, ja que durant aquest exercici ja s'està funcionant amb uns comptes prorrogats per dotzenes parts.

CONTENCIÓ I PRIORITZACIÓ
López va assenyalar que des del Govern ja s'han tramés als agents implicats "les indicacions orientades a la contenció de la despesa i a la priorització" per tal d'evitar el dèficit en la mesura de les possibilitats que permetin el correcte funcionament de l'Estat. Tant des del Grup Parlamentari Reformista, per part del seu president, Joan Gabriel, com des de les files d'ApC, amb Eusebi Nomen, ja s'ha anat recalcant durant els últims mesos la necessitat de prioritzar les partides en un context de crisi, un fet que va portar en el cas dels crèdits extraordinaris i suplements de crèdit a haver de reconfeccionar alguns projectes de llei per la via de la transferència, en comptes de l'endeutament.

Com a mostra que els nous comptes s'emmarquen dins la voluntat de reduir la dinàmica general deficitària, López va afirmar que les línies hauran de passar necessàriament per l'"austeritat, la contenció i la priorització". En aquest sentit, el titular d'Economia i Finances va assenyalar que serà necessari fer "una revisió dels objectius i dels projectes pressupostaris" per part dels diferents implicats i "una nova fixació d'objectius", que es concretaria en l'esmentada priorització.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT